buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Fint om de fant gode flyktning-løsninger
Tankesmier.

Publisert: 30.sep.2015 04:00
Oppdatert: 30.sep.2015 08:22

Nå har vi fått en «tankesmie» til. Den kom i 2014 og heter «Agenda». Fra før hadde vi «Civita» og den kristne tankesmia som heter «Skaperkraft». Det er helst uttalelser fra de to første en leser om i avisene,og en blir litt nysgjerrig og vil gjerne vite litt mer om dette.

Smeden arbeider i ei smie har jeg lært, og da med «smiebare» gjenstander under høy varme og trykk. Overført til tankesmie, så må det være mange helst varme tanker som skal smies sammen til en enhet eller produkt. At dette er «smiebart» må vel kanskje bety at disse tankene kommer fra opplyste personer spesielt egnet for sligt arbeid? Det vil si at stridbare og kranglete personer er uegnet?

Tankesmia Agenda finanseres av LO og milliardæren Trond Mohn som skal ha gitt 24 millioner til denne tankesmia. Marte Gerhardsen er leder, og Geir Lippestad styreleder. De har 13 ansatte,og denne smia skal være politisk uavhengig. Det er hva en vet, men hva slags produkt som kommer ut av denne tankesmia, hvem som henter ut produktet og har nytte av det, og hvordan det finansieres vet vi kanskje lite om?

Vi vet jo at det arbeides med internasjonale spørsmål, utviklings- og bistandspolitikk, fattigdom, flyktninger, klimautfordringer, oljefond og mer, det vil si viktige og vanskelige ting. Da trengs det kanskje flere klare hjerner for å forstå og forme politikk?

Nå når så mange flyktninger kommer hit som vi får vanskeligheter med å huse og integrere var det jo fint om disse tankesmiene fant gode løsninger. Det skulle som sagt vært interessant å få vite litt mer om dette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat