16. sep
 
Fint ska det vara ...

0
Publisert: 19.sep.2015 04:00
Oppdatert: 19.sep.2015 07:34

Ordfører Morten Aspeli hadde et innlegg i HA 31. august med tittelen «Suksess på Stortorget». Det kunne hatt undertittelen «Selvskryt skal man lytte til for det kommer fra hjertet».

Aspeli er såre fornøyd med Stortorget og Dreamhamar-prosjektet og bassenget. Ikke et fnugg av selvkritikk. Dreamhamar-prosjektet gikk da vitterlig i dass. Fint lite av det som det spanske firmaet hadde kommet fram til, kom til utførelse, og det er et faktum at firmaet trakk seg forbannet ut av prosjektet.

Aspeli skriver at fontenen er vakker å se på. Det er den ikke. Ingen av oss som deltok i Dreamhamar-prosjektet, drømte om en så ynkelig fontenesprut. Bassenget svarer heller ikke til forventningene; det er jo bare en skvett vann i det. Å påstå at bassenget er Hamars svar på Spikersuppa i Oslo, er tull. Og vi har ikke fått forsikring om at vannet er bakteriefritt.

Jovisst er det mye folk på Stortorget når det er fint vær – et sted skal man jo være. Men det blir tilsvarende færre mennesker på andre plasser i byen. Jeg tror ikke at Stortorget er et større trekkplaster enn f.eks. Triangelplassen. Der er det blomster, og man kan skimte Mjøsa. Men rett skal være rett: Stortorget fungerer fint ved spesielle anledninger – tre-fire ganger i året.

Ordfører Aspeli er fornøyd med Stortorget, men det gjelds ikke; det er byens innbyggere som skal være fornøyd. Kommunen må revurdere sitt «bevisste valg» om at bassenget ikke skal være fylt med vann. Det har ingenting med sikkerheten å gjøre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke