17. sep
 
Fire kyniske og egoistiske ordførere

Publisert: 05.okt.2017 14:59
Oppdatert: 05.okt.2017 15:04

Fire destruktive sykehusordførere er med sitt kyniske og egoistiske utspill mer opptatt av å sikre egne posisjoner enn å sørge for pasientens beste. Lokalisering av sykehus er ikke et byutviklingsprosjekt, men en viktig oppgave for å sette pasientens helse og sikkerhet i fokus, og skal være til beste for hele regionens innbyggere.

Ordførerne har misforstått. Poenget med et sykehus er ikke å sette politikeren i fokus, men å sette pasienten i fokus. Det er trist at ordførerne ikke er mer opptatt av at Innlandet får et godt, felles Mjøssykehus med helhetlig tilbud for pasienten, men heller vil opprettholde dagens dårlige struktur, hvor pasientene sendes som pakkepost frem og tilbake mellom mange sykehus.

Som lokalpolitiker kjenner jeg ordfører Røhne som en traust og forsiktig politiker, som sjelden tyr til sterk retorikk. Når han er såpass tydelig, og bruker så sterke ord som han gjør i denne saken, er det virkelig verdt å lytte. Jeg minner om at også situasjonen rund Sanderud er uavklart, men at Stange velger å sette pasientens beste foran billige lokalpolitiske poeng og egne posisjoner.

Slik jeg kjenner sykehussaken, har jeg likevel tillit og tro på at disse selvsentrerte lokalpolitikerne ikke når igjennom med sitt destruktive budskap. Jeg har jevnlig og god dialog med Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen i denne saken, og han følger Mjøssykehuset tett sammen med aktuelle aktører, og ikke minst Regjeringen. Jeg føler meg trygg på at fornuften seirer, og at pasientene i Innlandet vil få et moderne og fremtidsrettet Mjøssykehus.

Politisk nestleder Hedmark Frp

Leder Stange Frp

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke