Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Fire spørsmål og svar

Publisert: 29.des.2017 11:30
Oppdatert: 31.des.2017 11:57

Thedor Abrahamsen etterspør et oppklarende innlegg om situasjonen i Midtøsten og Israel i HA 27. desember. Abrahamsen stiller fire konkrete spørsmål:

1. Er Israel virkelig problemet?

2. Hvis problemet i Midtøsten er Israels behandling av muslimske Palestina arabere, hvorfor bor så mange av dem frivillig i Israel?

3. Gaza har grense til Egypt. Hvorfor hjelper ikke Egypt de som bor på Gaza med det de trenger?

4. Hvorfor har Palestina araberne ingen sympati hos sine arabiske naboer?

Spørsmålene er meget betimelige og uttrykker det mange går og tenker om denne konflikten. Å svare utfyllende på disse spørsmålene vil kreve mye mer plass enn det som er mulig i en debattspalte. Jeg henviser derfor til bøker som omtaler emnet. «Israels land etter internasjonal lov» av Bjørn Hildrum og «Svar 6, Rettferdige begrunnelser for Israel» utgitt av Norge i Dag.

Imidlertid vil jeg også prøve å gi noen kortfattede svar.

Spørsmål 1: Er Israel virkelig problemet? Det korteste svaret på dette er: Nei! Av 12 internasjonale fredsforslag har Israel sagt ja til 10. Araberne har sagt nei til 11 av 12.

Spørsmål 2: Fordi i Israel har palestina-araberne de samme rettigheter som jødiske borgere! De har full ytringsfrihet i motsetning til i de arabiske land og har posisjoner i alle lag av det Israelske samfunn.

Spørsmål 3: Et godt spørsmål som det ikke er lett å gi et svar på. En kan også undres hvorfor så mange klandrer Israel for den vanskelige situasjonen i Gaza, da det vitterlig er Israel som forsyner Gaza med det de trenger.

Spørsmål 4: Noen av disse landene sympatiserer nok med palestinerne, men moderate nasjoner som Jordan og Egypt, som Israel har fredsavtale med, er like redde for terrororganisasjonene Hamas og Hezbullah som Israel. Hamas regjerer i Gaza og både Hamas og Hezbullah støttes av Iran som har sverget at Israel skal tilintetgjøres.

Ronald Bradals svar til Abrahamsen med overskriften «Noen fakta om Palestina-arabere og jøder i Israel» i HA 28. desember, inneholder flere feil og kan ikke kalles fakta!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke