17. sep
 
Fire spørsmål om luftambulanse

Publisert: 20.sep.2017 07:00
Oppdatert: 20.sep.2017 07:16

Det er noen av oss som har over to års jubileum i engasjement for en Luftambulansebase – Innlandet. Nå har politikerne vært gjennom valg, hatt sine uenigheter, og det virker som de er på «stedet hvil». Venstres Kjetil Kjenseth skal ha kreditt for de 10 millioner til prosjektering. De vi ikke har hørt noe fra er Helseforetaket Sør-Øst, siden 24. september 2015 (svar på avisinnlegg fra dir. A.B.Andersgaard). Her svarer H S-Ø at det er for dyrt med Luftambulanse i Innlandet.

Da må spørsmålene bli:

1. Brukes de 10 millionene til prosjektering av base ved Mjøsbrua?

2. Er vi innbyggere i Innlandet fortsatt mindre verdt enn for eksempel innbyggerne i Akershus, med hensyn til rask hjelp? Husk at Stortinget vedtok: Landsdekkende luftambulansetjeneste.

3. Hva mer enn tidligere utredninger, flere rapporter og anbudsgrunnlaget for dagens luftambulanse, skal utredes?

4. Hvilken tidshorisont tenker H S-Ø for eventuell base? Kan vi få en midlertidig base, mens vi venter?

Vi er mange som er utålmodige på svar, så husk folkeopplysning har alltid vært en fordel i en sak. Vi har fortsatt ingen å miste i Innlandet, hverken i sykdom eller i ulykke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke