16. sep
 
Flagg-diskriminering i Melodi Grand Prix

0
Publisert: 25.mai.2016 04:03
Oppdatert: 25.mai.2016 04:03

Jeg skal innrømme at Eurovision Song Contest ikke er det som engasjerer meg mest i verden. Men sjøl om dette ikke er ment å være noe politisk arrangement, gjør arrangementsledelsen faktisk dette til noe politisk likevel med sine egne idiotiske regler. Norge stiller i år med en artist som har samisk bakgrunn. Men arrangementsledelsen har bestemt at samiske flagg er forbudt. Også walisiske flagg er forbudt; den problemstillinga har dukket opp fordi Storbritannias deltaker i år er fra Wales. Jeg skal ikke blande meg bort i walisernes forhold til resten av Storbritannia, det får de ordne opp i sjøl. Men i Norge har vi en grunnlovsparagraf som fastslår at Norge er grunnlagt på territoriene til to folk; nordmenn og samer. For min del betyr det at både det norske og det samiske flagget er likeverdige representanter for Norge.

Rødt-medlem

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke