17. sep
 
Flagget og fedrelandet

Publisert: 15.mai.2017 13:55
Oppdatert: 15.mai.2017 14:40

Den tiltakende likegyldigheten til flagget, friheten og fedrelandet er rett og slett skremmende. Per H. Nordby gir oss en liten påminnelse med sitt dikt i HA onsdag. For 72 år siden ble det sagt at vi skulle tilgi, men ikke glemme. Flere av oss som opplevde okkupasjonstiden, har selvfølgelig ikke glemt, men vi har vært for lite flinke til å fortelle våre etterkommere hva frihet og uavhengighet egentlig betyr. Resultatet er blitt mer og mer tydelig etterhvert som tiårene har gått.

Nå er det altså bare et fåtall som heiser flagg 8. mai. De fleste brenner ikke lenger for fred, frihet og brorskap. Varme følelser for verdier som er viktige i vår hverdag, mangler. Likegyldigheten tar mer og mer overhånd. Det er tydelig at det skal sterk rygg til å bære gode dager. Ryggene våre ser ut til å være for svake

.

Nå må vi rette ryggen og samle oss om 17. mai i hvert fall, heise flagget og vise at vi fortsatt har igjen varme følelser for fedrelandet og de som ofret livet for vår frihet. Det skulle bare mangle.

Stange Pensjonistparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke