16. sep
 
Flere bør få komme hit
Flyktninger

Publisert: 19.feb.2016 04:00
Oppdatert: 19.feb.2016 10:14

Over én million flyktninger kom til Europas grenser i 2015. Mer enn 75 prosent av dem som kommer flykter fra konflikter. Hvis folk i Norge hadde visst hvordan det er å være flyktning er jeg sikker på at vi ville ha lyst til å ta dem imot. Jeg syns flyktninger bør få komme til Norge, fordi Norge har mye plass og trenger flere innbyggere. Norge er et av de rikeste landene i hele verden.

Det er mange flyktninger som lever farlig og det Norge gjør er å vise det på tv. Norge er et fritt land. Da syns jeg at flyktninger bør få komme, og det er en menneskerett at flyktninger som lever farlig eller er nødt til å flykte fra landet sitt har rett til å søke om beskyttelse i et annet land.

Mange tusen risikerer livet sitt ved å prøve å krysse Middelhavet, som er verdens dødeligste sjøvei ifølge FN. Over 3700 flyktninger har mistet livet når de har prøvd å komme over havet i 2015.

Ja, det koster penger at flyktninger kommer til Norge, men det er verdt det – for menneskeheten og fred på jorda. Og vi i Norge kan få penger til dem ved for eks. å synge, kakesalg osv. For det er veldig viktig at alle folk på jord har det bra uansett om man kjenner dem eller ikke.

Det eneste flyktninger vil er å bo i et trygt sted og ha litt mat. Mange utestenger dem fordi de er gjerrige, eller ser på hvordan de ser ut og hva slags religion de tror på. Og Norge trenger dem fordi de som er voksne kan lære seg norsk og så undervise barn som kommer fra samme land. Og det er derfor jeg vil at flyktninger skal komme til Norge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke