15. sep
 
Flere drept av våpen
FNs internasjonale fredsdag i dag.

Publisert: 21.sep.2015 04:00
Oppdatert: 21.sep.2015 08:41

Flere er drept av våpen i 2015 enn på 25 år. I år er FN 70 år, og problemene med vold og krig i verden og derav følgende nød og flyktningestrømmer er større enn noensinne. Flyktningene banker også på vår dør. Det er tankevekkende at stadig flere mennesker har blitt drept i væpnede konflikter de siste årene, flere i år enn på 25 år.

FN har mange kanaler å jobbe gjennom, men mangler penger. Derfor må vi se på hvordan pengene brukes: Ett års militære utgifter i verden tilsvarer 650 års FN-budsjett. Er det ikke på tide å flytte noen av pengene fra det militære over til bekjempelse av de grunnleggende årsakene til krig?

Dét mener Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, som er 100 år i år. Dette er en organisasjon som ble stiftet av kvinner fra mange land, også Norge, i Haag i 1915, midt under 1. verdenskrig. Organisasjonen setter fokus på nedrustning, menneskerettigheter - for kvinner spesielt - og sosial, økonomisk og politisk rettferdighet, i tillegg til ikkevold og fredskultur.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke