16. sep
 
Flere muligheter!
Mange spør om mulighetsstudier, og gudene skal vite at det tar tid.

Publisert: 13.okt.2016 08:33
Oppdatert: 13.okt.2016 10:51

Men kanskje er de ikke så viktige lenger. Det norske konsept-selskapet FRAME ved Nicolai Roan har delt noen skisser fra deres danske partner EFFEKT, som likner på drømmen om et grønt, bærekraftig Hamar.

Store områder blir fristilt ved valg av øst- eller midt-trasé. La oss leke litt med hvordan den nye bydelen ved Mjøsa, «Jernbanebyen,» kan se ut (se bildene).

Hva gjør vi så med «gamle sentrum?» Vel — det er jo ett kvartal unna. Vi kan vel bo der? Jeg bor i hvert fall gjerne i en leilighet i triangelgården, i Hamars egen gamleby. Vi vil nok jobbe mindre enn i dag, så kafeer og gode møtesteder blir fine å ha mange av i sentrum.

Jernbaneverket har aldri vurdert disse mulighetene. De kaller en sånn løsning «en todelt by». Nå puster vi litt, later som JBV ikke er der og blir enige om hva vi selv ønsker. Det er sikkert fælt å miste huset sitt, mange utspill preges nå av frykt og usikkerhet, så vi bør snakke mer om hvordan vi kan hjelpe og støtte hverandre bedre framover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke