hacklink
18. sep
 
Flere velger klima foran olje

Publisert: 04.aug.2017 09:40
Oppdatert: 04.aug.2017 09:41

I torsdagens E24 står denne overskriften. Flere nordmenn sier de er villige til å begrense oljevirksomheten for å verne miljøet. 44 mot 42 prosent sier ja til dette, ifølge ny meningsmåling. Jeg er enig med Truls Gulowsen, leder i Greenpeace, som sier resultatet er fantastisk. «Alvoret i dobbeltrollen Norge har som miljøbevisst nasjon og oljestat, begynner å sive inn hos stadig flere. At vi nå får en større andel som er enig i at vi må begrense oljevirksomheten av hensyn til klima, er veldig positivt», sier han. 52 prosent kvinner og 36 prosent menn er for miljøvern, mens prosentandelen for dem som er imot begrensing av oljevirksomheten er 54 prosent menn og 29 prosent kvinner. Det er gode nyheter for oss i Miljøpartiet De Grønne. På vårt Landsmøte på Lillehammer stemte jeg for å fase ut oljenæringen i løpet av 15 år.

Gruppeleder Ringsaker MDG

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke