17. aug
AP-POLITIKER: Jan Wibe.
 
Flott by for nesten alle

Publisert: 13.aug.2019 14:37
Oppdatert: 14.aug.2019 10:04

Etter snart 50 år som hamarsing, er jeg på de fleste områder stolt av byen vår og hva man har fått til. Når vi har venner på besøk, er det alltid med stolthet vi tar de med på byvandring. Hamar er en flott by- for nesten alle.

Jeg ønsker dog at vi skal sette enda sterkere fokus på de som ikke har det like bra som de fleste av oss. De av oss som iblant omtales som «de som sitter nederst ved bordet»:

I to utredninger er det slått fast at mellom 600 og 700 barn/unge i Hamar lever i familieforhold under den definerte fattigdomsgrensen. Slik kan vi ikke ha det i et av verdens beste land og i en av landets flotteste byer.

I HA er det ved flere anledninger påpekt at beboerne ved sykehjemmene, i sommervarmen, kan leve med temperaturer opp mot 30 grader. Det er ikke mange av oss som tror at slike forhold ikke vil oppstå i fremtida. Slik kan vi ikke ha det hvert år.

De som sliter med rusproblemer trenger hjelp. For eksempel bør kommunen støtte helhjertet opp om arbeidet Ham-Kam gjør gjennom Gatelaget. Også frivillige organisasjoner gjør en kjempejobb på dette området, noe som krever støtte og økt fokus. Dette er «utgifter til inntektens ervervelse», som det heter på «blårusspråket».

Pårørende må fortsatt ta farvel med sine pårørende i et ufullstendig krematorium. Det synes jeg er uverdig, ikke minst fordi det vil være en marginal kostnad for kommunen - om noen overhodet - å ferdigstille anlegget.

Ensomhet beskrives stadig oftere som en økende utfordring for mange. Er det grunn til å tro at det er annerledes i Hamar? Kan vi lære noe av andre kommuner og miljøer, og på den måten kunne bidra til å hjelpe?

Lista kunne gjøres lengre. Det vil være min prioritet å jobbe for at de innbyggerne i kommunen vår, som trenger en ekstra håndsrekning, får det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke