hacklink
18. sep
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Flybråk: Stavsberg burde bli hovedbase for ambulanseflyvninger

Publisert: 16.jul.2019 07:48
Oppdatert: 16.jul.2019 08:16

Stadig og ofte kan man lese klager i avisa om den grusomme flystøyen på Stavsberg, Men da jeg har nedsatt hørsel og bor et stykke frå de nevnte plagene er jeg vel ikkje meningsberettig, i problemet, men jeg undres på om det er slik at det er flertall av dem som bor ved flyplassen som ønsker at plassen må bli nedbygget av høye boligblokker, gater og masse trafikk.

Uten å mene noe om ovenfor nevnte problem, syns jeg likevel at de politiske ledere i byen må tenke over hvor ble det av innlandshovedstaden da byen kvittet seg med jernbanen, og regionsykehuset? Og blir flyplassen nå utradert kan Hamar bare se langt etter en ny flyplass.

Hvis Stavsberg kunne bli en hovedbase for ambulanseflyvninger kunne det bety mange gode arbeidsplasser for servicepersonell, piloter og banevedlikehold sommer og vinter, opplæring av småflypiloter og fallskjermsport, må være mulig å regulere, med politivedtekter. Elverum har en grei flyplass for slike aktiviteter. Den fantastiske Koigen har nå fått en lei konkurent, et par mils vei nord for byen.

LES OGSÅ: – Jeg synes det er flott å se på flyene

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke