16. sep
 
Flyktningene trenger godt undertøy
Flyktningsituasjonen.

Publisert: 24.sep.2015 04:00
Oppdatert: 24.sep.2015 09:16

Vi er sikkert mange som ønsker å hjelpe, men hvordan? Det er jo myndighetene som bestemmer. Vi er glad for at Grande klarer å ta imot så mange, og at frivillige hjelpere har meldt seg. Det vi vet om disse flyktningene er at de har lite bagasje, og noen har ingenting. At de fleste lukter gammel svette fordi at de ikke har fått vasket seg og skiftet til rent undertøy.

Da må det jo være deilig å komme til Grande, få god seng, mye varmt vann til dusj og få vasket både seg og klærne. Men har de rent undertøy til skift?

Det er en annen kultur, kanskje skal vi ikke snakke om undertøy, hva vet jeg. Men det er jo noe vi trenger alle.særlig nå mot vinteren. Vi har hørt at utlendinger har frosset seg gjennom vinteren fordi de vet ikke å kle seg, stillongs er eller var et fremmed plagg.

Hvis vi hadde et kontonummer å betale inn på, så kanskje vi der kan yte noe hjelp.? For 200–300 kroner har vi undertøyskift for en kvinne. Hvis mange betalte inn det, kunne det bli skift for mange kvinner. Gutter og menn trenger truse, T-skjorte og stillongs nå til vinteren. Hvis menn kunne betale inn det som et skift her koster, kunne det bli til mange gutter og menn.

Men hvem kan organiser noe slikt? Røde Kors, Norsk Folkehjelp, sanitetsforeningen? Best av alt om lokalavisa gjorde det. De er jo eksperter på å få kontakter, da nå med de på Grande som kan ordne slikt.

Så kunne vi gjennom avisa få vite litt om hva som kommer inn av penger og hvordan Grande vil disponere det. Nyinnkjøpte klær som skal nærest kroppen bør jo vaskes før bruk. Jeg går ut ifra at frivillige på Grande kunne ordne dette.

Jeg skulle ønske at dette er en idé som noen kan gjøre noe med slik at mange av oss kan få være med å hjelpe noe. Det er jo ikke så forferdelig lenge siden mange av oss måtte flykte sjøl. Veien til Sverige eller England kunne være lang nok. Vi var avhengig av gode hjelpere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke