Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Flyktninger: Skal vi som verdens rikeste land ikke ta imot noen av de som er på flukt fra krig, spør Karin Andersen.
 
Flyktninger og sikkerhet
Flyktningdebatten.

Publisert: 02.des.2015 04:00
Oppdatert: 02.des.2015 11:20

Det er mye utrygghet i verden nå. Krig er dyrt og forferdelig ødeleggende. Alle ønsker dette ikke skulle skje, men det skjer. Millioner flykter. Vi som tar imot flyktninger blir redde og ryktene flyr, de vonde ryktene raskest.

Det slås politisk mynt på usikkerhet og frykt. Regjeringen har gjort det verre ved å somle med å rigge mottaksapparatet. Nå belønnes Regjeringen for sitt rot av Stortingsflertallet ved at de går med på tiltak som gjør integreringen for de som får bli vanskeligere. Vi trenger ikke dårligere integrering, men bedre og raskere.

I HA framstiller Andor Normann dette som om det nå skal bli orden og sikkerhet. Han kan umulig ha lest avtalen. Alle punktene som handler om å rigge opp forvaltningen til å klare oppgaven er det enighet om og SV har foreslått slike tiltak lenge.

I august satte Røde Kors Krisestab. Regjeringen gjorde ingen ting. I september ba SV og Venstre om krisemøte i Stortinget for å håndtere den store økningen. Regjeringen gjorde ingenting. I oktober la de fram budsjett med kutt på området. At det ble kaotisk er i stor grad Regjeringens ansvar. Alle er enige om at de som ikke har krav på beskyttelse må returneres raskt. Men hva med de som er forfulgt?

De som får bli må integreres rakt og klare seg selv i størst mulig grad. Her svikter forliket helt. For alle tiltakene handler om at de som har krav på beskyttelse skal få det vanskeligere. De skal ikke få familiegjenforeningen, med et barn eller en ektefelle som ble borte under flukten. Ingen kan vel tro at integreringen går bedre når en resten av livet skal leve uten sine nærmeste og i konstant uro?

Likeens er det at nå skal alle få midlertidig opphold, ikke permanent. SV mener de som får bli må i gang med språkopplæring fra dag en. De som skal være her må innstille hodet sitt 100 prosent på å integrere seg i Norge med en gang. Komme i arbeid, bidra til samfunnet.

Skal vi som verdens rikeste land ikke ta mot noen av de som er på flukt fra krig? Mulig Normann mener nei. Hvem skal i så fall gjøre det og hvor? Nå ser vi det totale sammenbruddet i Europeisk samarbeid og krigsflyktningene betaler prisen.

Arbeidsinnvandringen i Norge har vært svært stor de siste åra, mange flere enn de som nå kommer som flyktninger. Og ikke minst kommer mange utenlandske bedrifter hit. Ikke alle er seriøse. Vi har tjent på dem til nå, men det har også ført til sosial dumping, økt arbeidslivskriminalitet og arbeidsløsheten stiger. Kanskje vi heller skulle diskutere hvordan vi i trangere tider kan begrense arbeidsinnvandringen og få flyktningene som kommer raskt i jobb, til nytte for landet.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke