hacklink
18. sep
 
Flyplassen må bestå - ikke legges ned

Publisert: 19.sep.2017 06:43
Oppdatert: 19.sep.2017 07:35

Flyplassen er viktig i dag, men ikke minst sett mot fremtiden for en by som vil være det markerte tyngdepunktet for i hvert fall det indre Østlandet. Hamar skal være en visjonær by. Det finnes faktisk ingen annen døgnåpen flyplass mellom Gardermoen og Værnes nordøst for Trondheim.

Et kanskje nærliggende hovedsykehus vil selvsagt ha god nytte av en fortsatt operativ flyplass og det vil alle beredskapsaktører også ha. Også der med den nære fremtid sine mer støysvake luftfartøy.

Det kommende nye InterCity dobbeltsporet og den nye knutepunktterminal Hamar vil ligge nær ved både flyplass og være sentrumsnært uansett plassering. Alt på ett sted. Flyplassen er allerede et landemerke sett fra luften og kan ses fra oven av ruteflyene under klarvær.

Nå sist lørdag var det der et meget vellykket «Åpen flydag»-stevne med masse tilskuere. Støtt aksjonen for å beholde flyplassen ved å 1) «google» Hamar flyplass og så 2) min sak.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke