17. sep
 
Flytt til Ommangsvollen

Publisert: 12.nov.2018 14:03
Oppdatert: 12.nov.2018 14:43

Jeg ser i avisen at politikerne i Hamar og Ringsaker diskuterer og prøver å finne løsning på sidevegene mellom Hamar og Moelv, slik at det blir gratis å kjøre på dem, også etter at ny E6 åpner. Det jeg da lurer på, er hva som skjer i Løten og Elverum med bompenger langs den gamle veien, når ny gjennomfartsveg, riksveg 3/25 åpner, med bompenger som virkelig svir for den som må kjøre den vegen hver dag, for å komme seg på jobb.

Med dagens antatte bompris, vil dette bli godt over 20.000 kroner pr. år. Og ja, jeg skriver «gjennomfartsveg», for det er jo akkurat det som bygges. Da finner jeg det helt uriktig, at lokalbefolkningen skal ta nesten hele belastningen gjennom lokale bompenger. Flytt bominnkreving ned til Ommangsvollen, for da blir det nettopp gjennomfartstrafikken som blir belastet for den flotte vegen. Og lokalbilistene går fri. Hva er politikernes svar på dette? Jeg har spurt her før også, men har aldri fått noe svar, så det kommer vel ikke noe nå heller. Men spør man, så får man iallfall ikke noe svar.

PS: Det går veldig fort til veien åpner, så det må tas tak raskt, for plutselig er det for sent.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke