Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Flytte bybussene til Grønnegata?

Publisert: 15.mai.2018 13:14
Oppdatert: 15.mai.2018 13:35

Hamar sentrum og busstrafikk gjennom Strandgata – er Grønnegata et alternativ?

Nok en helg med yrende folkeliv og god stemning i Strandgata over. Et loppemarked som folk virkelig setter pris på. Det gjør også vi som har ansvaret for kollektivtrafikken i byen, men dessverre ser det ikke ut til at busstrafikk gjennom Strandgata er forenelig med slike arrangementer.

Sist søndag la verneombudet hos Nettbuss ned forbud mot å kjøre gjennom Strandgata av hensyn til sikkerheten til publikum og sjåførene.

Jeg som direktør i Hedmark Trafikk FKF har full forståelse og støtter denne handlingen. Dette til tross for at vegmyndigheter og kommune har sagt at Strandgata skal være åpen for gjennomkjøring for buss.

Men det er ikke bare en søndag i alle sommermånedene Strandgata ikke er farbar. Det er flere stengninger av Strandgata i løpet av året grunnet ulike arrangementer som medfører omlegging av busstrafikken gjennom Hamar sentrum.

Hedmark Trafikk FKF ønsker primært en fast trase for bussene gjennom sentrum – bussen utgjør en viktig del av infrastrukturen og bør tilgodesees med en fast trase.

Et like godt alternativ til Strandgata kan være å bruke Grønnegata mellom Hamar skysstasjon og Hakabekkvegen/Aslak Bolts gata for bybusslinjene. Dette er noe som bør utredes. Hedmark Trafikk FKF tror dette vil kunne gi raskere fremføring for bussene, samtidig som det både gir tilbud til flere og betjener sentrumskjernen like bra som i dag. Det må selvsagt tilrettelegges med publikumsvennlig på- og avstigningsmuligheter i Grønnegata.

Og utfordringene for de reisende og bussoperatør med omlegging av busstraseen hver gang Strandgata stenges, fjernes.

Direktør, Hedmark Trafikk FKF

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke