17. sep
VALGKAMPSAK: Skole er en viktig valgkampsak i Stange. Bildet er fra Stange skole presentasjon av sin nye skolefane, tegnet av den kjente kunstneren Jan Baker. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Fokus på oppvekst
Politikerne i Stange presenterer de tre viktigste sakene foran kommunevalget i høst.

Publisert: 10.aug.2015 09:26
Oppdatert: 10.aug.2015 09:29

Listetoppene har fått samme spørsmål: «Hva er de tre viktigste valgsakene i din kommune og hvorfor er de viktigst». Her kommer de første svarene:

Bygdelista

– Kommunesammenslåing vil bli en viktig sak fordi innbyggerne i Stange er veldig opptatt av det. Eiendomsskatt er også noe som opptar veldig mange og som er viktig i forhold til å tenke befolkningsøkning i Stange.

Næringsutvikling i stange er viktig, også for å få nye innbyggere til kommunen, sier Arild Olsen.

Høyre

– Stange Høyre vil sørge for bedre skoleresultater gjennom økt innsats for kultur for læring og etter- og videreutdanning for lærerne. Vi ønsker at våre elever skal gjøre det bedre på nasjonale prøver og at særlig guttene skal få økt motivasjon for skolearbeidet. En god læringskultur og gode lærere er noe som virker, sier partiets listetopp Kirsti Berge.

– Stange Høyre vil sørge for gode velferdstjenester som tilrettelegges etter brukernes behov. Vi har sett at fokus ofte er blitt satt på tilbudet i stedet for det som brukerne etterspør. Skal våre tjenester bli bærekraftige, så er dette en nødvendig del av det hele. Høyre vil fryse eiendomsskatten. På sikt ønsker vi å redusere denne for deretter å fjerne den helt.

– Eiendomsskatt oppfattes som en urettferdig skatt og virker blant annet hemmende for næringsutvikling.

KrF

– Vi ønsker å sørge for gode tjenester innen helse- og omsorg, gode vilkår innenfor oppvekstområde fra barnehager til og med ungdomsskolen og næringsutvikling. I alle områder må vi også tenke på klima, sier Kjell Bjørseth.

– Vi er en kommune i vekst, dette fører til press på alle nivå innen området helse og omsorg. Derfor må vi nok sette inn ressurser for å få dette godt nok dekket. Eller se på andre måter og få utført tjenesten på.

– Oppvekstområdet er et av de viktigste områdene vi skal jobbe med. Kvaliteten i alle ledd må økes for å redusere dropout faren.

Bjørseth sier at innen næringsutvikling er det helt nødvendig å jobbe for å få gode vilkår for næringslivet.

– Vi må se på skattepolitikken, den vi kan styre lokalt, vi må se på enkeltheten i systemet for blant annet gründere, og vi må også sørge for at bøndene får gode vilkår, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke