hacklink
18. sep
 
Føler med dere

0
Publisert: 12.mai.2015 04:00
Oppdatert: 12.mai.2015 08:09

Jeg leser i HA 8.mai at eiendomsskatten i Stange begynner å ta kraftig av, noe som vi i Ringsaker også i de senere år har fått føle på kroppen. Men som jeg har skrevet i HA tidligere, er nok dette prisen vi må betale når vi i vanvare har valgt å bosette oss i en kommune styrt av Arbeiderpartiet (Avgiftspartiet).

Når vi leser at landbrukseiendommer får økt eiendomsskatt med bortimot 100 prosent, må til og med en Ap-politiker forstå at nok for lengst er nok.

I tillegg har vi Ringsaker hatt et Ap som foran hvert valg har lovet at eiendomsskatten ikke skal heves ytterligere, for så «noen «timer» etter valget å komme med en kraftig økning. Som jeg også har skrevet tidligere: Ærlighet er og blir et fremmedord. Vi venter spent på utspillene før valget i høst. Nå vet jeg ikke nok om hva Ap-guttene og jentene har lovet i Stange, men det ligger ganske sikkert ikke så langt fra kollegene i Ringsaker. En kjinne lusa på gången. En kjenner urettferdigheten slår en i bakhue, når gardsbruk, private og firmaer får slike utgiftsøkninger.

Dette skal jo også skal tjenes inn. For Ap-politikere er ikke dette så enkelt å forstå, da svært få av disse har drevet i egen næring. Framfylkingen har ikke som hovedoppgave å informere om næringsvirksomhet. Heller ikke AUF så vidt meg bekjent.

Selvsagt blir primærnæringene hardt rammet i Stange og Ringsaker. Men også det lokale næringsliv blir rammet. Kan det hende at bedrifter med fra før små marginer kan ta sin død på denne økningen?

Men uansett så er minstepensjonisten (ikke undertegnede) den som blir hardest rammet. De har kanskje et stort hus (som faktisk ikke på noen måte kan fortæres) og som gjør at andre viktige ting ikke er mulig å gjennomføre. Medisiner kan være en utgiftspost som kan bli utsatt eller fjernet. De fleste av oss forstår at alle må betale skatt, men det bør vel også være etter evne.

Eiendomsskatt er en «møkka-skatt» som politikere har fått som verktøy for å plage sine innbyggere. Disse innbyggerne som i ren uforstand har skaffet seg en eiendom som hverken kan fortæres eller selges bit for bit. Vi er rett og slett en salderingspost når rådmannen og politikerne ikke klarer å gjøre sin forbannede plikt: Nemlig å styre etter prinsippet: «Tæring etter næring».

Og til slutt kjære Stangepolitikere: Ikke dra det kortet som Ringsaker drog for noen år tilbake: Økning av eiendomsskatt for å få bedre pleie og omsorg for de gamle og syke. Dette og skole er deres forbannede plikt og primæroppgaver. Alle andre «gode formål» må vike.

Brumunddal

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke