Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Helsesøster: Regjeringen har bevilget mer penger til kommunene til bruk på helsesøstre, skriver Gjertrud Nordal og Katrine Aurland.
FOTO: MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX
 
Følger ikke AUF med?
I HA og HD kan vi lese at AUF ønsker bedre rådgivningstjenester og flere helsesøstre. Vi kan begynne med å si at det er vi helt enige i.

Publisert: 14.aug.2015 04:00
Oppdatert: 14.aug.2015 08:44

Men det virker rett og slett ikke som om AUF har fulgt helt med i timen, når de skriver at «det er bra dere ikke har kuttet i dette, men det må økes mer». Dette er direkte frekt av AUFs nestleder. Regjeringen har nemlig bevilget mer penger til kommunene som de skal bruke på helsesøstre, og vår satsning gir faktisk resultater.

I 2014 sørget Høyre-/Frp-regjeringen for 157 nye helsesøstre. Dette er en økning på 6 prosent og det er mer enn hva den rødgrønne regjeringen kan skryte på seg. Det er da rart at AUF prøver å skape debatt rundt et tema de tydeligvis ikke følger med på i det hele tatt.

Omtrent 20 prosent av ungdom har psykiske utfordringer. Det er ikke noe nytt og vi er alle enige om at er et alvorlig problem. Alle videregående skoler trenger en helsesøster som faktisk er tilstede, for som AUF-lederen selv skriver kan man ikke planlegge å ha en drittdag, da er det jo flott da, at Høyre-/Frp-regjeringen har sørget for at skolene nå har flere helsesøstere.

Det er fint at vi er enige om noen av løsningene for å hindre dropouts og for å få ungdom «på beina igjen», men det er merkelig av AUF å skrive opptil flere innlegg hvor de hevder at Hedmark Arbeiderparti vil styrke helsesøstertjenesten, få mer praksis på yrkesfag, sørge for lærlingeplasser og så videre. De har tross alt styrt fylket uavbrutt i generasjoner, så om de ikke har levert på dette tidligere, hvorfor skal vi tro dem nå?

Regjeringen leverer et yrkesfagsløft FpU har skrevet om i tidligere innlegg, noe vi er utrolig glad for. FpU og Unge Høyre jobber kontinuerlig oppimot sine moderpartiet for å sørge for at de vedtar og gjennomfører den beste politikken for ungdom.

I tillegg til en god helsesøstertjeneste, er det også viktig med lavterskeltilbud i kommunene. Den rød-grønne regjeringen fjernet alle øremerkede midler til psykiatri i 2010. Dette er noe denne regjeringen forsøker å gjøre noe med. Derfor har vi sørget for å bevilge totalt 400 millioner kroner til kommunene som skal brukes på psykisk helse. 200 av disse er øremerket.

Vi viderefører også 100 millioner kroner til psykologer i kommunene, og sørger for fritt behandlingsvalg sånn at psykisk syke raskere kan få hjelp. Dersom AUF virkelig mener at Ap satser på ungdom og psykisk helse, passer det seg å spørre hvorfor de da la ned ungdomskontakten i Hamar?

Et av argumentene er at tilbudet ikke ble brukt og at det var årsaken til at de kuttet det ut. Godt mulig dette stemmer, men at ungdom trenger et liknende tilbud, det er det liten tvil om.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke