17. sep
 
Folkeaksjonen svarer de fire herrer

Publisert: 20.des.2016 08:00
Oppdatert: 20.des.2016 08:00

Vårt svar er det samme – jernbanefri strandsone.

Svaret er: Vi vil ikke ha en vestløsning fordi vi ønsker en totalt JERNBANEFRI STRANDSONE. Det burde dere snart ha oppfattet.

Når vi ikke vil være med på noe kompromiss, så er det fordi vi ikke ønsker jernbane i strandsonen foran sentrum. Dere har selv skrevet om skjemmende jernbaneinstallasjoner ved Vikingskipet. Det er akkurat det samme vi ikke vil ha noe av i strandsonen. Etter at JBV anbefalte å skrinlegge helsenket vestløsning, enstemmig akseptert av kommunestyret, finnes det ikke mulighet for å kombinere vårt standpunkt om en totalt jernbanefri strandsone med noen Vest-løsning.

De skriver ellers hele tiden om en kulvertløsning som ikke finnes annet sted enn på deres egne tegninger. Jernbaneverket (JBV) har sagt meget klart fra, mange ganger:

* Sporskifterne må ligge der vi har lagt de

* Plattformene kan ikke flyttes

* Kulverten kan ikke starte tidligere osv.

I tillegg har JBV vært tydelige på at alle disse endringene dere har foreslått, blant annet senkede spor, vil bety betydelige merkostnader som ikke kan forsvares.

JBV har derimot sagt tydelig at deres kulvertløsning er slik den i svært store trekk må bli, inkludert en høy utnyttelse på utfyllingen i Hamarbukta. De forslag og varianter de 4 herrer har fremmet, er med andre ord ikke reelle og virkelige alternativer. Skulle kommunen stille slike krav, er JBV klare på at de da vil gå inn for bru i stedet for kulvert.

Vi har også flere ganger skrevet, som svar til de fire, at vi ikke har tro på noen særlig forhandlingsvilje i JBV. Den siste tidens debatt med blant andre Nåelleraldri og oss i HA og på Facebook, og nå sist HAs omtale fra det første meklingsmøtet hos fylkesmannen, har ikke gitt grunnlag for å endre det inntrykket, tvert imot.

Vårt mandat er å kjempe for en jernbanefri strandsone uten å ta stilling til hvilket alternativ som bør velges. Vi kan derfor ikke svare på spørsmål om Øst av typen «hvorfor vil vi tillate …» Dette burde dere også vite godt.

Avslutningsvis skriver de fire at de respekterer at vi ikke har tatt stilling til hvilken løsning som er best, bare hvilken vi ikke vil ha. Vi er glad de respekterer det, og håper det framover gir seg utslag i blant annet å slutte å stille oss spørsmål de vet vi ikke svarer på.

Leder i Folkeaksjonen for

jernbanefri strandsone i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke