15. sep
Hamar Domkirke FORFALLER? Hamar Domkirke ser praktfull ut i høstsolen. Like fullt trenger den oppussing for 750.000 kroner de neste årene. *** Local Caption *** KIRKEVALG: Den norske kirke har gjennomført et valg med historisk stor valgdeltakelse. Antall avgitte stemmer er på landsbasis tredoblet fra forrige valg. I mange sogn i Hamar bispedømme var valgdeltakelse på over 20 prosent, noen steder enda høyere, skriver artikkelforfatterne.
 
Folkekirke?

0
Publisert: 24.feb.2016 04:00
Oppdatert: 24.feb.2016 08:08

Vi skriver 2016. Bispemøte har bestemt at personer med annen religion ikke kan be inne i en norsk kirke?

Hvor mange guder mener de norske biskopene at det er i deres tro? Hvor mange guder har de andre store religioner? Jøder, kristne og muslimer påberoper seg alle å ha Abraham som stamfar. Har de forskjellig gud, eller har de bare forskjellig navn på ham?

HVIS det finnes en gud, sitter han og sorterer bønner etter hva de kaller ham?

Jeg mener å huske en salme jeg måtte pugge på barneskolen: «Gjør døren høy, gjør porten vid». De norske biskoper gjør døren temmelig lav og ganske smal. Her skal folk sorteres nøye. I stedet for dialog og fredelig sameksistens stenger de døra for folk med annet livssyn.

Ungdommene som overlevde tragedien på Utøya ønsket å sørge sammen med sine muslimske venner. Sånn ble det ikke,- muslimene måtte vise sin sorg utenfor kirken.

På tide at folk våkner opp og ser hva kirken står for ...

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke