hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
«Folket» og hovedsykehus

Publisert: 12.jun.2017 13:35
Oppdatert: 13.jun.2017 07:22

Som lokalavis nr to i rekken, etter Østlendingen med flere, slår også Hamar Arbeiderblad (HA) til med sin egen meningsmåling. «Folket vraker hovedsykehus» lyder en lite presis overskrift. Med stort mismot og tung til sinns registrerer jeg dessuten at jeg ikke inngår som en del av folket. En kan bli (hoved)syk av mindre enn det.

Men hvem er nå folket i denne sammenhengen? Jo, det framgår av undersøkelsen at folket i Innlandet, med meningsrett for oss alle hos HA i denne viktige saken, befinner seg i fem kommuner, omfattende noen tettsteder og (små)byer rundt Mjøsa. Til overmål har to av kommunene et betydelig flertall for ett hovedsykehus.

Konklusjonen er i realiteten slik: 35 prosent av Innlandets (stemmeberettigete?) innbyggere har fått rollen som «folket» i HAs meningsmåling. 65 prosent av oss tilhører ikke «folket». Egentlig savner denne kreative meningsmålingen bare noen få spørsmål til:

- Gitt at hovedsykehuset ble lagt til din kommune; hva er da best? Ett hovedsykehus for Innlandet eller et sykehus i hvert fylke?

- Hvis det inn i framtida er økonomisk mulig for Stortinget å åpne opp for to eller flere fullverdige sykehus (hovedsykehus) i Innlandet, er du for eller mot det?

- Hvor sannsynlig mener du det er?

- Om flere fullverdige sykehus (hovedsykehus) i Innlandet kan være en framtidig mulighet, bør vi da utsette avgjørelsen om hovedsykehus og plassering i ytterligere 30-40 år, og håpe det beste?

- Bør rask, effektiv og riktig behandling av pasienter, med tilgang på det nyeste av behandlingsteknologi og metoder, prioriteres framfor lokaliseringskrangel?

(utenfor «folket»)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke