Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Folkets Hus i Moelv

Publisert: 15.mai.2018 15:24
Oppdatert: 15.mai.2018 15:31

Folkets Hus i Moelv er et hus som stadig er i bruk. Her er det konserter, dans, bridgekvelder m.m. Innvielsen av dette huset foregikk for 90 år siden, nøyaktig annen juledag 1928. Det var tøft å få det til, og det tok nøyaktig ni år fra tanke til handling.

Tomt ble skaffet og byggmester Ole Sjørengen utarbeidet tegninger. Grunnet en tid med arbeidsløshet og økonomiske vansker, sto arbeidet med å få reist dette bygget i stampe. For å skaffe midler, ble det brukt basarer. Men så kom det bedre tider, og arbeidet for å få bygget et Folkets Hus tok til igjen. Basarer ble brukt denne gangen også. Det ble arkitekten for bygget byggmester Ole Sjørengen som tok på seg arbeide med å reise dette bygget.

Men tidens tann har tatt på og det ble snakk om å få bygget et større lokale for Moelv. For få år siden var bygningen blitt så dårlig at den skulle rives. Da var det «Daffy» (Bjørn Arne Øverli) med venner gikk inn for restaurering og oppussing. Det ble et stort prosjekt. Nytt tak måtte til, og innvendig måtte det både males, pusses opp og kjøpes inn nytt.

Takket alle disse medhjelperne som både støttet økonomisk og ga dugnad, kan en glede seg over huset slik det står i dag. Geir og søsteren Birgit Dalheim som begge har gjort en stor innsats, er fortsatt med og støtter opp om det som skjer, foruten flere andre. Det er blitt god plass for scene. Et bra lydanlegg og moderne lyssetting gjør at en kan lokke de beste artister hit. For de som opptrer, er det blitt garderobe og sminkeavdeling med stort speil. Dette ble det plass til i annen etasje.

At biskopen kom hit for å tale 1. mai, må jo være en ære både for de som arrangerer 1. mai-festen, og for driverne av dette Folkets Hus.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke