hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Fond for grønn næringsutvikling
Byutvikling i Hamar.

Publisert: 02.sep.2015 04:00
Oppdatert: 02.sep.2015 09:03

Hamars byutvikling har de siste årene hatt hovedvekt på å etablere nye arenaer for felles opplevelser i sentrum. Slik er byen rustet opp med flotte idrettsanlegg, moderne kulturhus, parkeringshus, lekeplasser og urbane gater og torg. Framtidas byutvikling må i langt større grad baseres på å åpne byen, ikke bare mot Mjøsa, men mot omverdenen.

For å finansiere investeringene, trenger Hamar nye innbyggere. Derfor må byutviklingen bli en utbygging av infrastruktur mot Oslo, i tillegg til nærings- og boligutvikling. Det blir også viktig å kanalisere midler mot skole og barnehage, så de har høy kvalitet og er for alle.

Hamar SV vil derfor som et strakstiltak etablere et fond for grønn næringsutvikling, boligutvikling og til miljøoppgradering av eksisterende boligmasse i Hamar. Fondet skal finansieres ved å heve eiendomsskatten opp til 5,6 promille, og deretter skal 10 prosent av eiendomsskatten hvert år gå inn i fondet.

SV vil videre øke eiendomsskatten med 0,2 promillepoeng hvert år framover til neste taksering i 2023. Dette for å øke inntektene i takt med en forventet kostnadsutvikling, slik at vi sikrer fortsatt høy kvalitet i driften av kommunens primærtjenester.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke