hacklink
18. sep
NY ORDFØRER: Marte Larsen Tønseth er ei veldig dyktig ung dame, som vil klare jobben utmerket, mener oddbjørn Kleppen.
FOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN
 
For eller imot?
Noe er man imot, men det er svært mye å være for! Jeg begynner likevel med et par ting jeg er klart imot.

Publisert: 08.sep.2015 04:00
Oppdatert: 08.sep.2015 09:19

Jeg er veldig imot søndagsåpne butikker. Mange har argumentert mot dette i spaltene de senere uker, så det bruker jeg ikke spalteplass på.

Bare konstaterer at det synes å være et flertall mot dette – hos det norske folk og i de fleste grupperinger! Hvorfor skal regjeringen da tvinge dette nedover hodet på folk?

Jeg er også sterkt imot kommunesammenslåing – ikke minst for Løtens del! Mer om dette en annen gang, hvis redaktøren gir meg spalteplass.

Så er det mye å være for – og som jeg som listekandidat for Løten Senterparti gjerne går for:

* Vi har en fantastisk aktivitet på kulturfronten i Løten – herunder idretten. Hvilken annen kommune med 7.600 innbyggere, kan skilte med 130 frivillige lag og foreninger? Dette bør vi fortsatt bygge opp under!

* Det har i mange år nå skjedd mye med fritidsboliger i Løtenfjellet. Dette må absolutt fortsette, men jeg har i dag ikke bastante meninger angående hyttebygging i Nordhuelia.

* Næringsliv er viktig for kommunen på alle måter. Vi har et aktivt landbruk med mange svært dyktige bønder. Det må vi ta vare på, men det er også viktig med andre næringer.

Her bør det kunne skje ting i Ånestad-området når den nye vegen kommer. NB: Tilrettelegging må skje nå. Det er for sent å begynne å tenke på dette når vegen er ferdig!

Dette bare som eksempler; det er som sagt mye å være for – og som jeg mener Løten Senterparti bør ta tak i om man kommer i posisjon etter valget.

Mange vil nok huske at mye skjedde i de to periodene Martin Skramstad var ordfører. Nå har partiet igjen en ung og meget dyktig ordførerkandidat – ei jente denne gang.

Om valgresultatet i Løten gir grunnlag for et skifte, kommer vi til å oppleve positive endringer!

For eller imot, skrev jeg i overskriften. Avslutter med et for: Jeg er absolutt for at vi nå får Marte Larsen Tønseth som ny ordfører i Løten.

Mange vet, gjennom alt det hun har vært med på til nå, at vi her har ei veldig dyktig ung dame som vil klare denne jobben utmerket (uten forkleinelse for Bente Elin).

Med et skifte nå får vi slutt på et styre der alt avgjøres i lukkede møter hos et parti som har absolutt flertall. Da kan vi igjen få til prosesser som i de åtte årene Sp hadde ordføreren.

Halvveis i det løpet fikk Senterpartiet over 40 prosent av stemmene i Løten. Skulle ikke det fortelle det meste om hva som skjedde i perioden 1999-2007?

Slik kan det bli igjen hvis mange nå gir sin stemme til Løten Senterparti. Leser man det oversiktlige programmet som sendes ut i disse dager, vil man finne mye positivt og mange gode grunner til å stemme slik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke