15. sep
 
For folk, ikke trailere

Publisert: 25.aug.2015 04:00
Oppdatert: 25.aug.2015 10:43

Traseen for den nye fylkesveg 24 som er planlagt, må legges om. Stange Venstre vil arbeide hardt for at vedtaket i kommunestyret blir omgjort.

Fordi: Blir vegen lagt slik planene foreligger nå,(alternativ A+B) vil tungtransporten dundre forbi Kvennstugua, tvers gjennom Gata sentrum og rett over dyrket jord.

Ingen trenger mye forklaring for å forstå at dette er en altfor høy pris å betale, både med hensyn til bomiljøet lang den planlagte vegen – for Gata sentrum - og for rasering av verdifull, oppdyrket mark. Stange Venstre vil arbeide hardt for å få omgjort vedtaket. Og vi håper inderlig både Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet nå har fått så mye kunnskap om den belastningen og prisen det vedtatte trasevalget innebærer, at et samlet kommunestyre kan vedta nytt trasevalg.

Kommer det sterkt påtrykk fra politikerne i Stange, kan vegmyndighetene reversere vedtatt planlegging og starte ny planlegging av fylkesveg 24, anlegge gang- og sykkelveg- og samtidig hindre alle ulempene og kostnadene med farlig vei for folk i Vallset. Inntil nye fylkesveg 24 ligger klar må derfor trailerne østfra ledes videre fra Skarnes til E6 ved Kløfta. Slik unngår Stange å belaste etablerte boområder, ødelegge Gata sentrum og bygge ned matjord.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke