Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Strandsone for hele befolkningen

Publisert: 03.apr.2018 12:35
Oppdatert: 03.apr.2018 12:39

24. april behandles kommuneplan 2018-2030 i Hamar kommunestyre. Forslaget fra rådmannen er å fortette så mye som mulig i nåværende sentrum, men samtidig ta vare på kontakten med Mjøsa.

I kommuneplanens arealdel er det foreslått en tursti kalt Hamarrunden. Dette er en strandpromenade langs Mjøsa fra Jessnes gjennom sentrum forbi Espern videre gjennom Åkersvika med avgrening til kulturlandskapet på Børstad og med stopp på Hjellum ved grensa mot Stange.

Begrunnelsen for forslaget er den unike muligheten for kontakt Hamars befolkning har med Mjøsa til rekreasjon og fritid. Promenaden kan bli til hele befolkningen glede, for barnefamilier, eldre, folk med funksjonsnedsetting, hundeeiere, syklende og gående, det vil si alle.

Styrken i forslaget er at turstien kan opprettes uavhengig om framtidig jernbanetrase blir øst eller vest. Vi vet nå at dobbeltsporet gjennom Hamar bygges ut tidligst etter 2029. Dermed kan vi starte en nødvendig opprydding i området foran sentrum, legge føringer for bruken av Tjuvholmen og sikre at utbyggingen på Espern får en god strandsoneløsning.

De som mener at flytting av jernbanen åpner for store arealer med nye grøntområder, finner ingen støtte i forslaget til arealdisponering som tyder på at flytting av jernbanen er en forutsetning for en god strandsoneløsning.

Seniorforum i Hamar Arbeiderparti mener dette er et meget godt forslag som vi antar støttes i den videre behandling internt i partiet.

Leder Seniorforum i Hamar Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke