17. sep
 
Før og nå
Ordbruk om innvandring.

Publisert: 26.okt.2015 04:00
Oppdatert: 26.okt.2015 08:35

Børge Holden står hardnakket på sitt. Ordbruken mot innvandring før og nå kan ikke sammenliknes, selv om ordene som ble, og blir brukt, er klin maken. Særlig fordi dagens innvandrere er muslimer, og mange muslimers syn på jøder ligner på nazismens syn. Sier Børge Holden. Vi får høre at sammenlikningen er obskur. Hva betyr nå det?

Ifølge Store norske leksikon betyr det dette: Dunkel, i betydningen lite kjent eller lyssky. Det er altså ikke sant fordi saken er lite kjent eller lyssky.

Vi får videre vite at de mange kritiske argumenter mot innvandring har helt andre begrunnelser, da dagens innvandring har helt andre konsekvenser og er utrolig mye større. Ordene betyr altså noe annet i dag enn før på grunn av mengden flyktninger vi snakker om.

Mon tro om det ikke er Børge Holden som argumenterer dunkelt? Aylans drukningsulykke hadde neppe hatt samme effekt på opinionen hvis bakgrunnen for den hadde kommet frem, er Holdens oppfatning. Holdens bakgrunnsforklaring er som følger: Familien hadde oppholdt seg tre år i Tyrkia da faren bestemte seg for å skaffe seg tannlegehjelp i vesten. Derfor satte familien seg i en gummibåt for å krysse havet.

Aylan døde altså under farens tur til tannlegen. Muligens var ferden organisert av menneskesmuglere som tok seg fett betalt, jeg vet ikke. I den enorme katastrofen vi nå er vitne til velger altså Børge Holden å så tvil om flyktningenes motiver og holdninger. Og det har han rett til, men særlig sjarmerende er det ikke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke