buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Vårrengjøring: For sent og for sakte.Foto: Trond Lillebo
 
For sen start og for sakte tempo
Det har fremkommet i byens to aviser at Kommuneentreprenøren og NCC Roads er igang med feiing av gater, fortau og gang- og sykkelstier i vår by.

Publisert: 23.apr.2019 14:55
Oppdatert: 23.apr.2019 15:10

En av avisene skriver i overskriften at «nå skal all vintergrusen bort i en fei». Men man kan beklageligvis ikke love oss innbyggere å være helt ferdig til nasjonaldagen vår. Det er for dårlig.

Eksempelvis kan bydelene Ajer og Holsjordet ifølge planen ikke forventes å bli tatt før uke 20. Det er meget tett opp til 17. mai, det. I hvert fall i svært mange gater og veier i disse bydelene kunne og burde det vært feiet ferdig før påske i år.

Det rengjøres i vår by etter en altfor lite ambisiøs plan, og her må forhåpentlig de nå aktive politikere i formannskap og kommunestyre engasjere seg i dette sakskomplekset og, om nødvendig, tilføre tilstrekkelig med ressurser. Jeg håper «noen» av de forannevnte sørger for å få dette opp på «sakskartet» til kommunen allerede i vår.

I «gamle dager» (antydningsvis på 50- og 60-tallet) var det de kommuneansatte (i utførende etat) sitt klare mål å ha i hvert fall sentrum klar til 1. mai, arbeidernes dag. Såfremt det var blitt rimelig snøfritt innen den dagen.

Jeg mener altså at man burde og kunne starte tidligere der det er bart og der det er mulig å komme greit til. Eksempelvis nord-syd gater og veier og som tiner tidligst.

Alt fra medio mars kan en mindre oppstart være mulig og vårene fremover forventes stadig å starte tidligere enn før. Det bør ikke være for vanskelig å forflytte feiemateriell litt omkring de første par ukene. Jeg tror svært mange innbyggere ville akseptere at det kjøres minst 2-3 skift i perioder og gjerne også et nattskift. Støyen under nattskiftet vil «plage» oss innbyggere bare en dag og en natt når det står på. Siden er det forhåpentlig rent og pent og trivelig.

Forøvrig så synes jeg det gjøres en for unøyaktig jobb med feiing/rengjøring av fotgjengerovergangene, rundkjøringene og busslommene og som både må feies, spyles og også skrapes for viltvoksende vegetasjon.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat