hacklink
17. sep
 
Forandre seg i Syke- huset Innlandet
Samfunnet trenger kontinuerlig omstilling, forandring og utvikling. Det gjelder generelt. Uansett yrke og fagfelt er det evnen til å utvikle seg og omstille seg over tid som bestemmer om vi lykkes.

Publisert: 03.sep.2018 14:24
Oppdatert: 03.sep.2018 14:38

Vi er aldri ferdig utdannet selv om vi avslutter en yrkesrettet utdannelse, eller tar en doktorgrad i et bestemt fagfelt. Det må være en sammenhengende faglig utvikling og omstilling. Hvis ikke blir det stagnasjon og negativ utvikling. Mindre effektivitet og dårligere kvalitet.

I alle medisinske fagfelt er det en rivende utvikling, som i de aller fleste tilfeller kommer pasienten til gode. Alle faggrupper og spesialiteter driver kontinuerlig med omstillinger og forbedringer. Slik må det være. Så lenge forandringer og omstillinger er til gode for pasientbehandlingen, og har positive effekter, er det stor entusiasme for omstillingene. De ansatte i Sykehuset Innlandet har i stor grad evnet og ønsket omstillinger når det gir positive effekter for pasientene. Innholdet i spesialisert helsetjeneste er i dag helt forskjellig fra slik det var for 35 år siden, da jeg var nyutdannet lege. Det har vært en rivende utvikling, og fornyelse og videreutvikling stopper ikke her. Den må fortsette for å sikre økt kvalitet på våre helsetjenester.

Det er først når forandringen og omstillingen bare er nødvendig for å opprettholde en ikke bærekraftig og framtidsrettet sykehusstruktur at protestene og motstanden kommer. Flytting av funksjoner, nedbemanning, færre senger og mer stressende hverdag for de ansatte, også kalt ostehøvel prinsippet.

Det er helt nødvendig med en framtidsrettet strukturell forandring i spesialisthelsetjenesten i Innlandet. Det er bare slik et enstemmig sykehusstyre har bestemt, ett nytt komplett hoved-sykehus, som kan snu den negative spiralen som Sykehuset Innlandet nå synes å være i. Først da får vi den endring og omstilling som trengs, både for kvalitet på tjenesten og for en sunnere økonomi. Ballen ligger nå i Helse Sørøst, og der bør den ikke ligge særlig mye lenger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke