Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Forbedret versjon av Vest

Publisert: 28.jun.2019 11:16
Oppdatert: 28.jun.2019 11:16

Bane Nor (BN) videreutvikler både alternativ Øst og Vest. Onsdag 12. juni presenterte BN et justert Vest-alternativ som er ytterligere senket i forhold til tidligere varianter.

Mange av de åpenbare ulempene med de tidligere Vest-alternativene fremstår som betydelig reduserte i den nye løsningen.

Den visuelle barrierevirkningen fra sentrum er redusert. Likeså vil man kunne ha et vannspeil inn mot Basarene og den nye lekeparken hele året, enten som en del av Mjøsa på sommeren eller som et tjern når vannstanden Mjøsa synker i vinterhalvåret.

Dette fremstår som vesentlige forbedringer. Høyden på terskelen (dvs. topp kulvert) ved overløpet blir viktig. Jeg ser frem til å få ytterligere detaljer i de kommende utredningene.

Øst for stasjonen fremstår barrierevirkningene fortsatt som vesentlige. Hvor mange kryssingspunkter blir det mellom den nye bydelen på Espern og Stangeveien?

Det er viktig å unngå at områdene på utsiden av sporet fremstår som en satellitt, men heller blir en integrert del av byen.

Tetthet på kryssinger, spesielt for gående og syklende, avgjør dette. Dette er først og fremst et kostnadsspørsmål. Det blir spennende å se hvordan dette tenkes løst når utredningene kommer.

Det er også interessant å se hvordan en ny bryggefront kan utvikles utenfor kulverten med ny plass til Skibladner.

Det er fortsatt mange uløste spørsmål som Arbeiderpartiet vil ha svar på før endelig trasévalg foretas. Det er gledelig å se at det jobbes godt i BN med å optimalisere alternativene.

Ordførerkandidat, Hamar Ap

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke