Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Foreldre, oppdra barna deres!

Publisert: 04.mai.2018 10:19
Oppdatert: 04.mai.2018 10:22

Jeg henvender meg til dagens foreldre som har barn, som neppe leser debatt i HA.

30. april kunne jeg fra leiligheten se hvor fin parkeringsplassen var blitt, etter at to mann med maskiner dagen i forveien hadde rengjort parkeringsplassen til Vikasenteret. Riktignok mens en stor støvsky ble virvlet opp.

Hva er det jeg ser? Jo, midt på plassen, masse papir. Slik var det ikke i går kveld. Dagen er ikke helt begynt, men jeg tar med meg en plastpose og hansker og går til verket.

Det viser seg at noen har vært på Donald og kjøpt fastfood med engangsemballasje. Den ville de ikke ha med seg inn i bilen. Til dere foreldre. Kanskje dere er mest opptatt av å betjene en stor gjeld, fordi dere prioriterer å holde tritt med naboen eller å gi barna alt «som alle andre har»? Kanskje vær mer til stede for barnet, sørg for en god barneoppdragelse, kjærlighet er ikke penger. Trenger ungen å vite og forstå noe om moral og etikk?

Det var enklere i min ungdomstid, det var lite penger blant folk flest, vi visste ikke hva plast var, ikke fastfood, bare god gammel fattigmannskost, som vi bare fikk hjemme.

Skulle vi, som ikke hadde bemidlede foreldre, få videre utdannelse, måtte vi arbeide i alle feriene, for å spare til bøker og skolepenger. Vi fikk bo hjemme med gratis kost.

Russebil! Det ordet var ikke oppfunnet enda og russefeiringen startet 17. mai og etter endt eksamen, en tur til København for noen. Blåruss 1951.

Kort sagt, etter dagens krav, en sørgelig foreteelse?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke