Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Forfatterne formidler «dyp innsikt»

Publisert: 19.jul.2018 15:54
Oppdatert: 19.jul.2018 16:07

Jeg er enig med Helge Hognestad om dette i hans innlegg i HA. Når evangelistene Lukas og Johannes begge skriver at det de forteller har de fått fra «øyenvitner»,altså fra unge mennesker som fulgte Jesus og ble hans venner i flere år, så tror jeg på dem. De forteller at Jesus en gang gikk på vannet og at øyenvitnene var fiskere som bedre enn oss andre vet at et menneske kan ikke gå på vannet. Jeg tror på øyenvinene, det gjør ikke Helge Hognestad.Hognestad mener at dette er noe evangelistene har diktet opp mange år senere.Med andre ord at dette er løgn.Hvordan kan slik formidlings triks være «dyp innsikt»?

Alle evangelistene forteller at da de første kom til jesu grav,var graven tom.De skriver videre at Jesus viste seg levende for sine venner – at han var oppstått fra graven.Jeg tror øyenvitnene i dette.Det gjør ikke Helge Hognestad. Han tror ikke på Jesu oppstandelse fra de døde.Hognestad må mene at enten har noen fjernet Jesu legeme fra graven, eller at det hele er noe man har funnet på mange år senere.Hvordan kan slik oppdiktning eller rene løgnhistorier være «dyp innsikt»?

Jeg, som vanlig kirkegjenger, tror evangelistene når de forteller om den siste Påskekvelden da Jesus delte brød pg vin med sine venner og at han gav sitt liv for alle oss som tror.Helge Hognestad tror ikke på dette,og som prest i den kristne kirken har Hognestad sagt at vår trosbekjennelse slik vi sier den opp i kirken,har ingen mening for ham. Da han virket som aktiv prest i yngre år måtte han også lese opp ritualet slik som det er foreskrevet,men han selv hadde ingen tro å det.Hvordan kan evangelistene da vise «dyp innsikt» når så viktige bekjennelser er bare oppdiktet 50-70 år senere? I det minste må det ha en forklaring.

Til avslutning.Ingen kan påstå at deres tro er den eneste rette.Religion hviler på tro alene.Derfor er det selvfølgelig i orden at Helge Hognestad har en annen tro enn meg.Men min tro bygger på ”øyenvitner” som levde og skrev den gangen, og på det som Paulus skriver om kristen ”tro”, Hognestad bygger sin tro på mere enn 50 års studium av Bibelen og at øyenvitnene har lagt til en mengde fantasi og løgn fortellinger.Hvor er da den «dype innsikten»? Det burde iallfall forklares.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke