Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Forferdet over reaksjonen som kom

Publisert: 17.des.2018 14:41
Oppdatert: 17.des.2018 15:11

Abortdebatten har blusset opp igjen etter statsministerens utspill om å ville forhandle om en liten detalj i abortloven som handler om fjerning av tvilling foster og foster med Downs syndrom eller alvorlig sykdom, etter 12. svangerskapsuke. Etter min mening en svært beskjeden endring. Men bare det å nevne en endring i denne loven er som å sette en fyrstikk borti en kruttønne.

Det hevdes at kvinnen skal kunne bestemme over sin egen kropp. Men fosteret i mors mage er da ikke kvinnens kropp. Det er et eget selvstendig liv som utvikles de første ni måneder i det som burde være det tryggeste stedet i verden.

Jeg anklager ikke kvinnene som er i en sårbar situasjon og som ofte blir anbefalt ja noen ganger nesten truet til å ta abort. Ansvaret har politikerne som har vedtatt loven og de som forsvarer den, samt de som utfører inngrepet, skjønt disse også er under press. I USA får nå «Ja til livet» bevegelsen og «March for life» større og større oppslutning og en lovendring kan komme.

Derfor er jeg forferdet over den reaksjon som kom i Norge etter forslaget om å diskutere en liten endring i loven, den såkalte «Downs-paragrafen» og de såkalte «tvillingabortene». Mitt håp er at partiene som diskuterer regjeringskoalisjon kan bli enige om denne lille endringen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke