Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Formannskapet - feilinformert eller uinformert?
Ringsaker Blad kunne i går melde at formannskapet, med ordfører Anita Ihle Steen i spissen, valgte å avslå søknaden om økonomisk støtte til Nes BUs fylkesstevne.

Publisert: 23.jun.2016 11:38
Oppdatert: 23.jun.2016 21:24

Dette ble begrunnet med at vi hadde satt av 60.000 til innkjøp av alkoholholdige drikkevarer og at arrangementet var åpent for ungdommer ned til 15 år. Det gir grunn til å spørre; er Formannskapet så lite kjent med kommunens eget reglement OG BUs oppfølging av dette reglementet at de faktisk tror vi selger alkohol til mindreårige på våre arrangement? 

Nes BU sendte søknad om og fikk godkjent skjenkebevilling av kommunen for skjenking på Hvam lørdag 18.juni, under såkalt «Åpen fest» med Torgeir og kjendisene. I søknaden om støtte ble det også presisert at det skulle være åpen fest etter endt bankett.

Vi anså det som relativt logisk at all alkohol som skulle kjøpes inn for videresalg var til nettopp denne festen hvor alle over 18 år – også de som ikke er BU-medlemmer - kunne delta. Det er her misforståelsen ligger: vi ville ikke kjøpt inn alkohol for å gi bort eller selge til mindreårige. Grunnen til den store budsjettposten var fordi vi håpet og anslo at mange nesninger ville ta turen til Hvam denne kvelden. Slik ble det altså ikke. Med lavt oppmøte returnerte vi nesten like mange enheter som vi kjøpte inn. Med andre ord: ingen har tjent noe som helst på dette, og det har selvsagt foregått på lovlig vis. 

Som ett av fem lokallag i Ringsaker hører vi i Nes BU hjemme i Norges største BU-kommune. Dette er også den kommunen i landet med BU-lag hvor det stilles høyest krav til rutiner for skjenking og vakthold for «fest på lokalet». Det er ressurskrevende for oss som arrangører, men samtidig noe vi har tilpasset oss uten å mukke. At arrangementet går for seg i henhold til norsk lov, at kommunale bestemmelser følges og at deltagerne føler seg trygge er tross alt det viktigste for oss. Med 18-årsgrense, skjenkebevilling, nabovarsel og 32 vakter på 160 deltakere(!) finner vi det rett og slett både ufortjent og trist at denne saken får en slik vinkling. 

Bygdeungdomslaget er en organisasjon av, med og for ungdom. Hele denne helgen ble fylt med latter, engasjement og tevlingsglede, til fornøyelse for frokostvertinner, vakter, hjelpere og deltakere. Fylkesstevnet er bare et eksempel på de viktige sosiale møteplassene BU skaper for ungdom på bygda: artige, trygge og inkluderende arenaer hvor alle er velkomne. Det kryr ikke av slike møteplasser for ungdom i 2016, og derfor er det så synd at formannskap og lokalmedia bidrar til sverte organisasjonens rykte ved å spekulere i at BU serverer alkohol til 15-åringer. Vi er en frivillig organisasjon som er så vanvittig mye mer enn en uvitende alkoholpost i formannskapets sakspapirer.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke