buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Stortingsrepresentant: Olav Oksvik.Foto: SCANPIX
 
Fornærmelser i politikken

Publisert: 19.apr.2018 15:42
Oppdatert: 19.apr.2018 15:55

«Fornærmelser i politikken, hva er nå det». Einar Lang-Ree stilte ovennevnte spørsmål i sitt innlegg i HA 19. april, og sier: «Våre gamle politikere gjorde dette til en kunst, å besvare fornærmelser på en elegant måte».

To slike gamle politikere var Henrik Ameln (1879-1961) fra Bergen som representerte Høyre på Stortinget. Han var av utdannelse og yrke overrettsakfører og dispasjør. Den andre var Arbeiderpartiets Olav Oksvik (1887-1958) fra Stranda på Møre. Han var opprinnelig anleggs- og bygningsarbeider. I politikken ble han både odelstingspresident og landbruksminister like etter krigen.

Om de to nevnte fortalte Haakon Lie følgende: Fra Stortingets talerstol karakteriserte Ameln Arbeiderpartiets politikere som «kviser på samfunnets rompe», og fikk straks følgende replikk fra Oksvik: «Høyres politikere er skummet på borgerskapets sjampagne». Ingen av de to ble klubbet av presidenten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat