hacklink
18. sep
 
Fornuftig, riktig og viktig?

Publisert: 09.des.2016 16:27
Oppdatert: 09.des.2016 16:27

Jeg ber folk merke seg Tor Andre Johnsen, Frp sitt innlegg i denne spalte 24. november om økte forskjeller i landet. Han forsvarer kuttet i barnetillegget for uføre og skriver: «fornuftig, riktig og viktig» fordi «hvis du har tilstrekkelig mange barn så kan du få utbetalt mer penger enn da du var i jobb». Dette er åpenbart et stort problem for han og Frp.

Det skal lønne seg å jobbe, skriver Johnsen, og det er jeg enig med han i. Men: De som er uføre har havnet i en vanskelig livssituasjon pga sykdom eller skader. Mange av dem vil aldri kunne komme tilbake i full jobb igjen. Johnsen og regjeringen mener åpenbart at barna til de som har kommet i en slik ulykkelig situasjon også skal lide for det. Johnsen mistenker tydeligvis uføre for å velge uførhet for å spekulere i å få mange barn fordi de kan de tjene penger på det. Jeg tar avstand fra en slik tankegang.

Vi i Ap mener du skal yte etter evne og få etter behov. Hvis du skulle være så uheldig å bli syk eller ufør, så må storsamfunnet stille opp. Det handler om menneskeverd. Det handler om menneskerespekt. Ingen blir friskere av å få økonomiske problemer. Belastningen kan bli stor både for den enkelte og samfunnet.

Johnsen skriver i sitt innlegg at: « Sønsterud nok en gang legger skylden på Fremskrittspartiet for det meste hun mener er galt i samfunnet.» Det har jeg slett ikke gjort og det er fint om Johnsen kan oppgi kilde til den påstanden.

Men jeg mener regjeringen fører en politikk som fører oss vekk fra den norske velferdsmodellen og over til en usosial konkurransemodell. Jeg mener vi nå har en samfunnsutvikling som går i helt feil retning.

Her er tre eksempler på det: Forskjellene i landet øker. Gapet mellom fattig og rik (store skattelettelser til de rike mens de som har minst får mindre fordi avgiftene øker mer enn det de får i lettelser) blir større. Det samme gjelder de som har jobb og de som er arbeidsledige, mellom de i faste stillinger og de som kun får en midlertidig ansettelse. Også mellom kvinner og menn øker forskjellene.

I sin iver etter å privatisere og konkurranseutsette velferden vår gir FrP velferdsprofitørene et godt sugerør ned i statskassa.

Mitt tredje punkt er at Johnsen og Frp mener det er en god ide å selge landet bit for bit. Jeg er uenig. Det er derfor jeg håper vi får en ny regjering september 2017.

Stortingsrepresentant for Hedmark Ap

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke