17. sep
Uthuskrysset: Dette er Nye Veiers forslag til nytt Uthuskryss på E6 i Stange.
 
Forsinker Ap, Sp og MDG E6?

Publisert: 03.apr.2017 14:35
Oppdatert: 03.apr.2017 15:46

Det skapte store negative reaksjoner da Ap, Sp og MDG, mot H og Frp sine stemmer, fikk flertall for å utsette og sende endringene i reguleringsplanene om E6/Uthuskrysset på høring. Både næringsliv og politikere påpeker faren for at E6 nå kan bli forsinket. Det er i så fall meget alvorlig. Næringsliv og folk flest har allerede ventet altfor lenge på en fremtidsrettet, trafikksikker, trygg og god firefelts motorvei.

Ap, Sp og MDG ønsker tydeligvis å lage et enormt stort krater ca. 1.000 m langt, 30 meter bredt og opp til åtte meter dypt gjennom hele Uthuskrysset. Omtrent 15.000 lastebillass med hele 250.000m3 masse må kjøres bort. Et slikt massivt inngrep i naturen vil ikke bare fremstå som et stort og stygt åpent sår i landskapet, klimaregnskapet er også meget dårlig. Det er mildt sagt ulogisk at partier som vanligvis er opptatt av både miljø og jordvern, nå ønsker å gjøre slike voldsomme inngrep i naturen, som både har et meget negativt klimaregnskap og i tillegg tar mer dyrket mark enn forslaget fra Nye Veier. Om Ap, Sp og MDG fortsetter å blokkere for de kloke endringene Nye Veier foreslår, møter de seg selv i døra og mister all troverdighet.

Leder av Stange Frp, Truls Gihlemoen, sin uttalelse til Hamar Arbeiderblad om at Ap og Sp får blod på hendene, kan virke krass, men Gihlemoen har faktisk et poeng. Under møtet sa representanter fra Ap og Sp til og med at det ikke var så viktig å sørge for raskest mulig E6-utbygging. Det er mildt sagt sjokkerende uttalelser, sett i lys av at vi vet det er en meget sterkt ulykkesbelastet strekning. Jeg lurer på om ledelsen i Stange og Hedmark Sp og Ap og stortingsrepresentantene Trygve Magnus Slagsvold Vedum og Anette Trettebergstuen er enig i det?

Vi får håpe Planutvalget tar inn over seg de klare tilbakemeldingene de har fått om at E6 ikke må forsinkes og at ordfører Nils A Røhne har såpass «kontroll» på sin egen kommunestyregruppe at Ap ikke svikter enda en gang. Enda et negativt vedtak fra Planutvalget vil i så fall føre til utsettelse av E6-utbyggingen og det vil være meget alvorlig, både i lys av økte kostnader ved utbyggingen og faren for alvorlige ulykker med fatale konsekvenser. Jeg håper fornuften seirer og jeg tror ikke at lokalpolitikerne i Stange har samvittighet til å være ansvarlige for så store negative konsekvenser som en utsettelse av E6 vil medføre.

Stortingsrepresentant Hedmark Frp

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke