hacklink
17. sep
Ankerskogen: Den gamle yrkesskolen er revet, og Hamar kommune ber om innspill til utvikling av tomta.
 
Forskjellig handlingsmønster - hvorfor?
Administrasjonen i kommunen annonserer slik i HA, i en stor annonse:

Publisert: 25.sep.2017 13:56
Oppdatert: 25.sep.2017 14:27

«Den gamle yrkesskolen, Ankerskogen videregående, er revet, og området rundt skal reguleres for utbygging. Hamar kommune vil utvikle området til å bli en flott og moderne bydel og ønsker innspill til planarbeidet».

For en invitt til folket, bare for å bebygge tomten til et revet skolebygg.

Et helt annet kommunalt handlingsmønster vises i utnyttelsen av Tjuvholmen. Som gjelder et mye større og betydeligere område. Det vil angå byens borgere i mye større grad, fordi dette vil være byens «ansikt». Og store utbyggingsprosjekter her vil være meget interessante for mange utbyggere.

Men, her er konkurranse mellom utbyggere og informasjon til folket satt helt til side. En utbyggingsplan – bygging av et hotell som første skritt – ble utarbeidet av byens rådmann alene, og holdt hemmelig. Helt frem til formannskapet fikk saken i hendene. Og skulle ta stilling til rådmannens forslag, med bare en ukes varsel. Og den rause invitasjonen til byens borgere «med ønsker om innspill til planarbeidet», slik som i Ankerskogen-saken – uteble helt.

Det ligger mange uforståelige detaljer i denne hotellplanen – for så vel politikerne som for byens borgere. Som byens politikere må verifisere og ta stilling til. Først og fremst rådmannens alenehandling – i all hemmelighet – vurdert opp mot det omhyggelige handlingsmønsteret ved å bebygge en rivningstomt inne i byen. Hvorfor denne klare forskjelligheten i fremgangsmåten, i like utbyggingssaker?

Kommuneadministrasjonen består av personer, med kompetanse og ansvar av forskjellige slag. Hvilken enighet råder innen disses rekker, når det gjelder behandlingen av utbyggingsprosjekter i vår by. Når rådmannen velger å gjøre hele jobben helt alene, og i all hemmelighet?

Det underlige er hvorfor han velger denne framgangsmåten, når han som rådmann må vite, at den vil vekke oppsikt – være kontroversiell?

Men det uomtvistelige er at offentlige tjenestemenn med vide fullmakter handler, - opptrer - slik at minste tvil om uetterretteligheter ikke oppstår. Og at kommunen har politikere som kjenner sitt ansvar, og bryter tausheten - når situasjonen krever det. Jf. tidigere riksadvokat Lasse Qvigstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke