15. sep
 
Forskning i Innlandet
På lag med samfunnet: Hele regionen må satse enda mer på å involvere seg i forsknings- og utviklingsarbeid.

Publisert: 20.sep.2018 13:30
Oppdatert: 20.sep.2018 13:37

En ny trend medfører at de som finansierer forskning, som Norges forskningsråd, og verdens største forskningsprogram Horizont 2020, er mer og mer opptatt av at forskerne samarbeider med aktører i samfunnet om forskningsprosjektene.

Perspektivet forandres fra å forske om til å forske med. Forventningen er at den nyutviklete kunnskapen blir felleseie for forskerne og de deltakende samfunnsaktører.

I en tid der nye innsikter og forståelser er en forutsetning for den videre samfunnsutviklingen, er det avgjørende at veien fra forskningsprosjekter til bruken av ny kunnskap i hverdagslivet er kort.

Høgskolen i Innlandet har en viktig oppgave i å bidra til utviklingen av Innlandet som en framtidsrettet region i Norge. Ikke alene, men nettopp sammen med aktører i nærings- og samfunnsliv, som ser verdien av forsknings- og kompetansebasert utvikling.

Innlandet som region har fremdeles forholdsvis få arbeidsplasser for mennesker med høyere utdanning, sammenlignet med andre regioner i Norge.

Vi vet at innovasjon og nytenkning er mer utbredt i virksomheter der andelen av mennesker med høyere utdanning er høy. Her har regionen en utfordring.

Hvert år arrangeres det forskningsdager, en nasjonal festival, der forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner viser fram ny forskning for allmennheten.

Målsetningene er å skape begeistring og forståelse for forskning, formidle hva forskningen og dens resultater betyr for oss i vårt daglige liv, og vise sammenhengen mellom forskning, innovasjon og næringsliv.

Temaet i år er oppvekst. «Å vokse opp med internett – verdens største eksperiment»- er et av perspektivene.

Høgskolen i Innlandet inviterer til over 20 arrangement i hele Innlandet.

Blant temaene et mobbing, en ny digital hverdag, bærekraftig utvikling i skolen, landbruksteknikk i det grønne skiftet, og arrangementsserien fra fusjon til universitet – om Høgskolen i Innlandets vei mot Universitetet i Innlandet.

Forskningsformidlingen viser også at det allerede skjer mye kunnskapsutvikling i vår region.

Vi tror likevel at hele regionen må satse enda mer på å involvere seg i forsknings- og utviklingsarbeid. Et samarbeid med forskere fra Høgskolen i Innlandet er et godt sted å begynne.

Forhåpentligvis vil flere samarbeidsprosjekter bidra til å utvikle både næringer og samfunnslivet slik at regionen blir både mer innovativ, bærekraftig og beredt for framtiden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke