Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Ungdomsskole: I dette området er det aktuelt å bygge ny ungdomsskole i Stange.
 
Forspille eller bruke en mulighet?
Ny Romedal/Stange ungdomskole med fin aula, og gode øvings- og arbeidslokaler for kor, korps, band, kulturskolen, lag og foreninger, samt opprusting av Stangehallen til flerbrukshall.

Publisert: 09.nov.2018 13:19
Oppdatert: 09.nov.2018 13:29

Vi i Nærmiljølista Ottestad har lenge hevdet at denne kombinasjonen er det beste svaret på Stanges behov for kulturhus. Når Romedal/Stange ungdomskole er tenkt lokalisert ved Stangehallen (med Stange Sportsklubbs idrettsanlegg og Stange videregående skole på nabotomtene), vil man med en slik løsning få en hel kunnskaps-, idrett- og kulturpark, hvor Stanges ungdom (i alle aldre) kan samles til ulike aktiviteter på et stort, men samtidig samlet – og forhåpentlig vakkert tillaget - område. Hva i all verden skal kunne forstås som en «skinnende mulighet» om ikke dette?

I HA 8. november uttrykker Bente Ottinsen-Åsen bekymring på vegne av FAU ved Solvin skole og Romedal ungdomskole. Hun viser til at på Solvin skole er det byggplast foran vinduene, avskallende maling, dårlig dusjanlegg, og spør: «Skal det virkelig brukes 83 millioner på dette (kulturhus) før både skole og sykehjemsplasser?» Dette er omtrent det samme som Tore Ketil Stårvik (leder, NLO) sier i HA 27. oktober: «Å i det hele tatt diskutere et kulturhus opp mot nødvendige skole- og undervisningsfasiliteter gir ikke mening»

Nei, Stange kommune: Det gir faktisk ikke mening å bygge et kulturpalass på Tingvold-tomta. I sammfunnsøkonomiens og i region-forståelsens navn: Stangefolk har kort vei til det regionale kulturhuset i Hamar. Det Stangefolk trenger i tillegg til dette løses ved hjelp av kombinasjonen Nærmiljølista Ottestad har gått inn for, og som også Bente Ottinsen-Åsen peker på når hun skriver: «Hvorfor kan ikke den nye ungdomskolen bygges med tanke på kulturskole/kulturhus i tillegg?».

Og ja: Vi vet alle at Tingvold har en betydningsfull plass i Stangebyens historie, og ja: Stangebyen ønsker seg sentrumsfunksjoner og «kompakt sentrum». Men nostalgi og drømmer er én ting. Praktisk funksjonalitet, gode kombinasjoner og vettug pengebruk en annen. (Og i parentes bemerket: Mange parkeringsplasser ved Stangehallen – knapt nok noen ved Tingvold).

Lag boligblokk og bydelskro av Tingvold, benytt muligheten ved Stangehallen til vakker, nyttig og samlende kultur-, idretts- og kunnskapspark.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke