buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Forstår ikke at Hamar blir delt i to

Publisert: 21.aug.2017 20:08
Oppdatert: 22.aug.2017 06:55

Må Knut Faldbakken bli Høyre-velger? Ja, gjerne for meg, men er det nok grunn til å foretrekke Frp og Listhaug & co i fire nye år?

Frps politikk er og har jo vært at de er imot «sugerør i statskassen», så det blir da betimelig å spørre: Skal Hamars innbyggere betale kostnadene for dobbeltspor øst, eller skal jernbaneekspertene få bestemme hvor dobbeltsporet skal legges?

Når Faldbakken er bekymret for Hamar blir delt i to, når det blir dobbeltspor, der jernbanen går i dag og Hamar som «kystby» forsvinner, forstår jeg ikke at Hamar ikke blir delt i to, ved å velge øst. Jeg kan ikke se at Hamar har noen utvidelsesmuligheter mot vest, bortsett fra Tjuvholmen og jernbanetomten, inkludert Espern.

Jeg kan ikke se noe etisk vakkert ved 8-metersplanet, Skibladnerbryggen og båthavnen uten mjøsvann hver vår. Da ser jeg for meg at om planen for å fylle opp hele bukten, slik at det er vann hele året for båthavnen, vil bli flott og til glede for mange.

Er det så at ingen blir enige om øst eller vest, så stopp dobbeltsporet der skogen stopper og dyrket mark overtar i Stange! Befolkningen i distriktet vil neppe øke drastisk i de neste 100 årene. Skulle så være, og at vi da ikke er avhengig av mat dyrket på vår jord, for vi lære av England. De har for lengst funnet løsningen på problemet. De har anlagt nye jernbanestasjoner godt utenfor store og små byer, med gode parkeringsforhold for bilene, gode kommunikasjonsmuligheter for alle, til alles tilfredshet.

Da kan forkjemperne for øst sitte i Strandgaten med sine «paraplydrinker», nyte synet av Mjøsa og siden gå hjem til en av de nye utsiktsblokkene, der jernbanen en gang gikk. Ja, det er fint med utsikt, men det er ikke dumt med litt innsikt heller. Men vil alle ha råd til å bo der?

Det er god plass i nedre Vang, mange små og ulønnsomme gårder i nærheten av Faldbakken, innen den tid er vi borte alle sammen som synses noe om mangt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat