Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Forstår ikke helheten

0
Publisert: 25.mar.2015 04:00
Oppdatert: 25.mar.2015 06:59

Jeg har lest Malin Pedersens innlegg i HA 16. mars, og opplever at hun ikke har forstått helheten i debatten om selvfinansierte skoleturer. Hun kommer med påstander som er feil, det er frustrerende for en organisasjon som arbeider for at elevene skal ha det så bra som mulig på skolen. Hun hevder vi er imot dugnader. Det er feil. Hun hevder vi ikke har fokusert på at fylkeskommunen skal yte mer. Det er feil, og hvis hun opplever at alle foresatte har råd til å finansiere dopapir til mange tusen kroner i én betaling har du misforstått! Vi har vært i dialog med elever på Stange videregående skole som ofret mye for å kunne delta på denne turen. Heldigvis tok skolen tilslutt til fornuften.

Vi elsker gode dugnader og forstår ikke argumentasjonen: Poenget er at dugnadene må være reelle, og ikke innebære kjøp av en vare. Å bidra til Birken, eller være tilstede når en butikk har varetelling er gode eksempler på dette. Dette påpeker vi også i saken i HA 23. februar: «Han stiller seg positiv til ekskursjonene i seg selv, men stiller krav om at turene fullfinansieres eller delfinansieres av skolen eller fylkeskommunen. Ved delfinansiering skal det resterende beløpet bli dekket av faktiske dugnader, «som dekker kapitalbehovet».

Malin Pedersen sier: «Og mens vi venter på en lovendring nasjonalt blir det dessverre et mesterskap i å finne kreative måter å omgå loven på.». Her er min løsning: Planlegg turene godt i forveien, søk stipender, sponsorer og penger fra fylkeskommunen, og finn gode dugnader hvor elevene kan gjøre et arbeid for å tjene penger og ikke kjøpe noe. Lykke til, jeg håper hun setter deg bedre inn i en saken neste gang, da vi i utgangspunktet er enige i mye.

Leder av Elevorganisasjonen i Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke