17. sep
 
Forstyrr ikke bussjåføren!

Publisert: 26.mar.2015 04:00
Oppdatert: 26.mar.2015 09:12

Under overskriften «Elever i busstrøbbel» presenterte HA lørdag en sak om en sjåfør som «fikk nok av trøblete elev og stanset en halv mil fra skolen». Sjåføren skal så ha forlangt å få vite hvem som stadig trykte på stoppknappen. Elever sladrer selvsagt ikke på hverandre. Men hva med feigingen som ikke sto fram da «leken» fikk konsekvenser?

Det snakkes jo stadig om mobbeproblemer i skolen. Dette var ren mobbing av sjåføren. Tar de som har ansvar for arbeidsforholdene for sjåførene tak i dette? Nei, regiondirektøren i Nettbuss beklager at sjåførens oppførsel har gått ut over kundene. Hedmark Trafikk følger opp og uttaler at de har tillit til at Nettbuss ordner opp.

Det er ikke Nettbuss som kan ordne opp i at ungdom synes det er greit å mobbe. Dette er en sak for skole og foreldre og for Hedmark Trafikk som har kontroll over busskortene.

Om noen skal be om unnskyldning, så er det først og fremst den som «lekte» med stoppknappen. Men også skole og foreldre som ikke har lært ungene sine folkeskikk bør se sitt ansvar.

Dessuten burde Cathrine Glomsvoll (Hedmark Trafikk) og Arild Mygland (Nettbuss) beklage at de ikke benyttet anledningen til å ta opp problemet skikkelig i stedet for å behandle dette som en personalsak.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke