Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
JERNBANE: Høy temperatur i debatten. FOTO: JERNBANEVERKET
 
Fortjener en bedre debattkultur
Jernbanesaken.

Publisert: 18.sep.2015 04:00
Oppdatert: 20.sep.2015 10:13

Jeg har prøvd å følge med i debatten om dobbeltsporet. Det er en interessant debatt, og man må henge med for å få med seg alt som skrives. Ingen har så langt fasitsvar på alle de spørsmål som stilles og problemstillinger som dukker opp.

Noen har bestemt seg for at en jernbanefri strandsone er det viktigste for Hamar i framtiden. Andre har ikke tatt et slikt standpunkt, men vil kanskje, eller kanskje ikke, lande på et slikt standpunkt når Jernbaneverket er ferdig med sine utredninger.

Det jeg synes ødelegger noe av debatten, og også tar oppmerksomheten bort fra det som er viktigst, er ordbruken enkelte debattanter bruker.

Senest i Hamar Arbeiderblad 16.september kan en lese beskrivelser av meningsmotstandere med uttrykk som «Mange av oss har skjønt det som Folkeaksjonen ikke makter å få inn i hodene sine» og «Folkeaksjonen ønsker i utgangspunktet dagens jernbanetrasé pokker i vold». Er det ikke en fordel om en respekterer sine meningsmotstandere gjennom måten de beskrives og omtales på?

Jeg synes også at en skal legge vinn på å bruke saklig argumentasjon uten unødvendige forsterkende ord. Når man beskriver resultat av andres meninger som «evigvarende byggeplass» og «at Briskebyen og Disen går med i dragsuget, spiller ingen rolle», så stenger man døren for en god debatt.

Les også: Fremtidig trafikk, ikke nostalgi

Saken er for viktig og debatten for nødvendig til å bli ødelagt av en slik debattkultur. Det samme gjelder innlegg på sosiale medier. Denne uken er det flere eksempler på usaklighet på Facebook, for eksempel det jeg oppfatter nærmest som sjikane mot De Grønne fordi de synes å velge Busterud fremfor Ap. For ordens skyld, jeg er ikke med i Folkeaksjonen og har heller ikke her sagt noe om hva jeg mener om saken, bare om debatten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke