Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Fortsatt salt-søl i Ottestad
Vinter på vegene.

Publisert: 26.nov.2015 04:00
Oppdatert: 26.nov.2015 09:13

I 2005 innførte Statens vegvesen bruk av vegsalt på fylkesveg 222 i Ottestad. Med ett var vinteren våt, møkkete og utrivelig. Siden har det vært slik. Jeg kan ikke se noe annet som har hatt så negativ effekt på bomiljøet generelt i dette området på de tretti år jeg har bodd der. Politikerne i Stange kommune har også sett ulempene ved salting, og i møte 29. mars 2012 vedtok planutvalget:

«Planutvalget er bekymret for de negative følgene for nærmiljøet ved bruk av salting, og viser også til resultatene av nyere undersøkelser av ferskvannslokaliteter nær veier som saltes. Ved inngåelse av ny kontrakt med entreprenør høsten 2014 vil Stange kommune be om at salting av Fv. 222 og Kjonerudvegen opphører og at det velges alternative løsninger for å opprettholde trafikksikkerheten og fremkommelighet.»

Inngåelse av nye kontrakter ble utsatt til 2015. Vi ser nå at saltbruken fortsetter, og ved henvendelse til vegvesenet blir dette bekreftet. De har valgt ikke å følge anmodningen fra de folkevalgte i Stange.

Argumentene er fortsatt at fylkesveg 222 har mye trafikk og at den er «reserve» for E6 i tilfelle denne må stenges som følge av ulykke. De samme argumentene kan anføres for den gamle riksvegen mellom Hamar og Brumunddal, men denne saltes ikke. Her er det fortsatt fint miljø på og langs veien, heldigvis. Tørt vinterføre med bar asfalt i hjulsporene er det på denne strekningen, nettopp slikt føre som vegvesenet hevder at de ønsker å oppnå på fylkesveg 222 gjennom Ottestad.

Det er synd vi ikke kan ha renere vintermiljø i Ottestad, og det er trist at de folkevalgte i Stange ikke blir hørt i denne saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke