21. aug
Ordførerkandidat: Aud M. Riseng omtales som lyttende og er åpen, ærlig, saklig og kunnskapsrik.
 
Fortsatt ukultur i Hamar Arbeiderparti?
Alle gjør vi noen valg. Jeg gjorde mitt valg i mars 2018 og meldte meg inn i Arbeiderpartiet igjen etter å ha vært partiløs det meste av min yrkesaktive karriere.

Publisert: 14.mar.2019 16:19
Oppdatert: 15.mar.2019 06:38

Tidlig på 80-tallet var jeg aktiv i partiet og satt i kommunestyret i en kommune i Akershus og ledet både helse- og sosialstyre, barnevernsnemnd og barnehagenemnd.

Dette var krevende, og med små barn valgte jeg å forlate politikken for å følge opp barna, noe jeg er veldig glad for. Da jeg ble pensjonist tenkte jeg det kanskje ville utgjøre en ørliten forskjell for mine barnebarn og alle andre i neste generasjon at jeg engasjerte meg for å bevare den sosialdemokratiske fellesskapstanken i en tid da denne er under press.

Det førte meg inn i Hamar Arbeiderparti. Jeg bestemte meg for å delta på ulike møter og arrangementer i partiets regi, og ble godt mottatt på medlemsmøter i Hamar Arbeiderparti, Hamar Arbeidersamfund og Seniorforum. De politiske diskusjonene er preget av stort engasjement og stor takhøyde. Medlemsmassen er en god blanding av unge og eldre av begge kjønn. Det etniske mangfoldet er også berikelse for miljøet. Mange nye medlemmer er viktige bidragsytere i arbeidet med å utvikle partiet.

Vi har hatt gode og brede prosesser i arbeidet med det nye partiprogrammet for perioden 2019 - 2023, et program vi er stolte av, og som vi er sikre på vil gjøre Hamar til en god kommune å bo i, uavhengig av kjønn, legning, tro og etnisk bakgrunn. Den gode tonen og samarbeidet som er utviklet mellom de unge og eldre medlemmene er en ekstra inspirasjon for å stå på for våre mål. En føler virkelig å tilhøre et felleskap som drar i samme retning.

Jeg skal ikke underslå at det ikke har vært noe hyggelig at dyktige partifeller har meldt seg ut siste året, og det er beklagelig hvis noen har følt seg mobbet og trakassert. Både styret i lokallaget og i fylkespartiet har tatt dette på alvor. Men det er også slik i politikken, som det er i arbeidslivet og ellers i samfunnet, at alle ikke kan få gjennomslag for sine meninger i alle saker. Hvis noen ønsker å melde seg ut på et slikt grunnlag, er det et greit valg å ta. Det er ingen grunn til å bli i et parti en ikke har tro på. Jeg ønsker alle de utmeldte lykke til med sitt politiske arbeid i sine nye partier.

Det som har frustrert meg mest siste året er påstandene som har kommet fram i pressen og i sosiale medier om at ukulturen fortsetter i Hamar Arbeiderparti. Dette kommer fra politikere og samfunnsdebattanter som ikke tilhører partiet eller har meldt seg ut. Hvor har de sin informasjon fra? De uttaler seg med skråsikkerhet og sier at de eldre må snakke mindre og lytte mer. Hvis de visste hva som foregår i våre fora, kan jeg forsikre at «vi gamle skala» lytter med beundring på de dyktige og kreative unge medlemmene vi har. Deres posisjon er også godt synlig i nominasjonen til kommunevalget.

Til den/de som mener vi aldri, i hvert fall ved de siste valgene, har hatt ordførerkandidater som har hatt evnen til å lytte, med unntak av en, og han har meld overgang, har jeg dette budskapet: Vi har nå Aud Riseng som ordførerkandidat. Hun er et menneske som lytter og er åpen, ærlig, saklig og kunnskapsrik. Hun skaper trygghet rundt seg og er raus mot alle, også politiske motstandere. Dette er ikke reklame, men noe velgerne også vil oppleve og erfare når de møter henne i valgkampen og som ordfører, hvis de gir henne og Arbeiderpartiet tilstrekkelig med stemmer ved valget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke