Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Fortsetter å prioritere økte forskjeller
Frp-/Høyre-regjeringen har åpnet for å innføre en ordning med innskuddsbasert pensjonssparing (IPS), med virkning fra 1. november 2017.

Publisert: 28.sep.2017 17:35
Oppdatert: 28.sep.2017 17:48

En ordning som innebærer at den enkelte kan sette av inntil 40.000 kroner i året på skattereduserende ordning, og på denne måten spare inntil 9.600 kroner i skatt.

Å legge til rette for ytterligere økte forskjeller i samfunnet gjennom skattepolitikken i en tid hvor vi får flere fattige, er en sterk undergraving av samfunnets velferdssystemer og formålene med dem. Fremfor å favorisere de med mye kapital, og de friske eldre som det fremdeles er arbeids- og inntektsmuligheter for, bør politikerne bruke tid på å evaluere de negativene virkningene av pensjons- og trygdereformene.

I tillegg til å rette opp urimelighetene i senere tids omlegging av velferdspolitikken. Fremfor skattereduserende tiltak, som bidrar til avfinansering av velferdsstaten, er det langt viktigere å minske forskjellene gjennom å omfordele penger til:

- Å ta igjen etterslepet på de underreguleringene av trygdeytelser som har funnet sted de fire siste årene.

- Å få fjernet ordning med levealdersjustering (0,75) - i den hensikt å forhindre at det oppstår fremtidige underregulering av trygdeytelser. Trygdede må minst sikres å opprettholde kjøpekraften fra år til år.

- At kronisk syke får tilbake ordningen med fri fysioterapi og annen behandling.

- Og sikre at ordningen med pleiepenger fortsetter med ytelse tilsvarende full lønn under pleieperioden.

I tillegg må trygdeorganisasjonene få tilbakeført forhandlingsretten ved trygdeoppgjørene.

Myndighetene legger opp til at eldre skal bo hjemme lengst mulig i livet. Det betyr at hjemmeboende eldre må selv dekke eksempelvis tannhelsetjenester, økte kommunale avgifter/ eiendomsskatt, er avhengig av å kjøpe tjenester til vedlikehold av hus og eiendom, oppfylle myndighetenes krav til internett og datautstyr osv for tilgang på offentlige tjenester. Disse tjenestene følger lønns- og prisstigningene. Disse økte kostnadene mener våre politikere at eldre skal dekke gjennom stadig dårligere økonomiske ytelser. Et regnestykke som ikke går i hop for veldig mange

Det eldre og samfunnet trenger er å styrke de kollektive trygde-/ pensjons- og stønadsordningene. Ikke å bygge velferdssamfunnet ned.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke